fbpx

Vier redenen waarom ook jij zot zal zijn van Hot Wheels Unleashed

Hot Wheels Unleashed

De laatste jaren draait alles rond nostalgie. Denk maar aan de stormloop op de NES Classic enkele jaren terug en de vele remasters die op ons worden afgevuurd. Ontwikkelaar Milestone springt handig op dit idee in met hun nieuwste game Hot Wheels Unleashed. Ik mocht aan de slag met een vroege build en wat ik daarvan vond, lees je in deze preview.

Een karrenvracht aan auto’s

Ja, bij het horen van de naam Hot Wheels denk ik spontaan terug aan die zorgeloze tijd dat ik tijdens de weekends de huiskamer verbouwde. Het resultaat was een LEGO-stad waar ik met tientallen miniatuurautootjes van Hot Wheels reed. Dat gelukzalige gevoel kreeg ik meteen terug bij het zien van de vele auto’s waaruit ik kon kiezen in de game. Milestone heeft de autootjes tot in de kleinste details digitaal nagebouwd en door gebruik te maken van die typische glanzende lak had ik echt het gevoel dat ik naar de echte Hot Wheels aan het kijken was.

Ik kon nog niet aan de slag met alle auto’s, ik had de keuze uit 28 exemplaren van de meer dan 60 die in de finale versie zullen zitten. Het gaf me wel een goed idee van wat we mogen verwachten wanneer de game in de rekken ligt. Elke auto heeft zijn eigen specifieke stats zoals topsnelheid en acceleratievermogen. Je zal je wagens ook kunnen upgraden, maar deze feature was nog niet toegankelijk.

De details zitten al goed

Wanneer ik uiteindelijk mijn autokeuze gemaakt had, keuzestress is een hel, mocht ik eindelijk het gaspedaal induwen. Wat mij meteen opviel was hoe prachtig de omgevingen, de circuits én de auto’s er in-game uitzien. De plastic baanstukken waarmee de parcours gebouwd zijn hebben de typische vegen in zich die gevormd worden door het productieproces. Deze baandelen zijn op hun beurt dan weer aaneengeschakeld door de gekende witte koppelstukken. En wanneer de zon weerkaatst in de camera zie je kleine stofvlekjes zoals we die ook op onze bril zien. Van dit soort details word ik oprecht gelukkig. De ontwikkelaar gaf mee dat er nog heel wat tijd zal kruipen in het oppoetsen van de game, maar in deze staat zou ik toch ook al een game durven uitbrengen.

De circuits zelf zijn best uitdagend al zitten er ook makkelijke varianten tussen. Ik kon aan de slag met negen tracks die verdeeld lagen over vier verschillende omgevingen: Garage, College Campus, Skatepark en Skyscraper. In de finale versie zullen er uiteindelijk zes omgevingen zijn waarin je kan racen. Er waren ook twee type races beschikbaar; op bepaalde circuits rij je verschillende rondjes, terwijl andere banen je van punt A naar punt B sturen. En af en toe krijg je ook obstakels voorgeschoteld, denk daarbij aan afsluitingspaaltjes of grote speelgoedspinnen die spinnenwebben afvuren waarin je even blijft hangen als je ze raakt.

De meest waanzinnige parcours

Het racen zelf gaat erg vlot en dat is een goede zaak. Mijn zoon van 8 heeft ook enkele potjes gereden en hij was na enkele bochten ook al helemaal overtuigd. Naast het gasgeven en remmen hoef je enkel nog rekening te houden met de boostknop. Deze kan je indrukken als je boostmeter of -bolletjes gevuld zijn. De wegligging is goed en de auto’s hebben een natuurlijke neiging om te beginnen driften als je net voor een bocht remt. Dit vind ik best cool, omdat dit ook iets is wat ik deed als kind met mijn eigen Hot Wheels.

De balans was jammer genoeg nog niet in orde, dat had Milestone op voorhand ook al meegegeven. Het is ontzettend moeilijk om je positie te houden omdat de tegenstanders altijd dat tikkeltje sneller lijken te zijn. Zelfs wanneer ik volop aan het boosten was, staken verschillende tegenstanders mij nog voorbij. Dit wordt hopelijk netjes opgelost tegen dat de game in de rekken zal liggen.

Nog veel meer lekkers op komt

Ik heb me kostelijk geamuseerd met mijn tijd met Hot Wheels Unleashed, ook al waren er nog heel wat zaken niet aanwezig in de game. De splitscreen multiplayer heb ik niet kunnen uitproberen, omdat een van m’n controllers het blijkbaar begeven heeft. Tot grote teleurstelling van mijn zoon, al had ik hem toch nooit laten winnen…

Maar terzake. In de finale versie van de game belooft Milestone een uitgebreide carrièremodus te steken waarin je door races te winnen je autocollectie kan uitbouwen. Je kan ook speciale baandelen vrijspelen die je dan kan gebruiken in de uitgebreide Track Editor. Naar dit element kijk ik om eerlijk te zijn het meest uit, want niets is leuker dan zelf de meest waanzinnige banen te creëren en mijn fantasie de vrije loop te laten.

VERWACHTINGEN

Hot Wheels Unleashed had bij zijn aankondiging meteen mijn aandacht. Niet alleen omdat ik als kind ontzettend veel met Hot Wheels-auto’s heb gespeeld, maar omdat de game er op papier ook veelbelovend uitzag. Na mijn eerste uren met de game, kan ik alleen maar tevreden zijn van wat Milestone ervan aan het maken is. Akkoord, aan de AI en de balans in moeilijkheid moet nog wat gesleuteld worden. Maar de handling zit alvast snor en ook grafisch ziet de game er top uit. Mijn vingers jeuken om in eind september met alle gamemodes aan de slag te kunnen.

Hot Wheels Unleashed
Beschikbaar vanaf 30/09/2021
Beschikbaar op
PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC/ Switch
Gespeeld op
PC
Website: Officiële website

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Vier redenen waarom ook jij zot zal zijn van Hot Wheels Unleashed'

  1. Na de Forza DLC lijkt deze wel een goed idee. Milestone heeft toch wat ervaring in dit genre.

Reacties zijn gesloten.

%d