Blizzard activeert crossplay in Overwatch

Nadat Blizzard twee weken geleden aankondigde dat hun hero-shooter Overwatch eindelijk crossplay zou krijgen, heeft de ontwikkelaar vandaag deze feature ook effectief geactiveerd.

Vanaf nu kunnen gamers met verschillende systemen het dus tegen elkaar opnemen tijdens de intense gevechten. Concreet wil dit zeggen dat gamers met een PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC potjes tegen elkaar kunnen spelen.

Als zal dit niet in alle gamemodi mogelijk zijn. Zo maakte Blizzard bekend dat in de Competitive mode consolegamers het tegen elkaar kunnen opnemen, maar dat PC-gamers enkel tegen elkaar kunnen spelen.

De dienst draait nog wel in bèta, wat wil zeggen dat er af en toe nog problemen kunnen opduiken bij onder andere de matchmaking.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.