“DC Super Hero Girls: Teen Power doet verrassend veel dingen goed, maar heeft toch één groot minpunt.”

Als je DC zegt, denk je of aan Washington of aan de uitgever van comic books zoals Batman en Wonder Woman. Gelukkig hebben we hier te maken met een game die op het tweede punt de focus legt. Al is die focus wel héél specifiek: een game gebaseerd op de televisieserie DC Super Hero Girls die te zien is op Cartoon Network.

DC timmert al jaren aan de weg om even populair te worden als dat andere comic icoon Marvel. Deze laatste staat ondertussen synoniem voor geweldige superheldenfilms en interessante games. Iets wat niet altijd gezegd kan worden over het filmparcours van DC. De games die gebaseerd zijn op franchises van DC doen het meestal wel ok, kijk maar naar de Arkham-games van Warner. Of deze DC Super Hero Girls ook de moeite is, zocht ik voor jullie uit.

Waarom Wel?

Voor een specifiek doelpubliek

Laat mij meteen duidelijk zijn: deze game is niet bedoeld voor hardcore gamers. Nee, dit is een game die als doelpubliek de jonge kijkers heeft van de televisieserie. Verwacht dus geen blitse graphics en grootste, complexe gevechten. Want dat is iets waar deze doelgroep niet op zit te wachten. Nee, ontwikkelaar Toybox is er wél in geslaagd om de setting en sfeer die de televisiereeks uitademt goed te vertalen naar de game. In de eerste plaats omdat ze gekozen hebben voor een erg goede voice cast. Die voorzien alle gekende superhelden van uitmuntende stemmen. Je speelt voornamelijk als SuperGirl, Batgirl en Wonder Woman, maar ook andere gekende personages zoals Green Lantern, Harley Quinn en Bumblebee, zitten in de game.

Snel, volg me op Superstapost!

Je volgt deze personages tijdens hun pubertijd en je zal dan ook superheldenmissies afgewisseld zien met zaken waarmee superheldentienermeisjes zich in hun vrije tijd bezig houden. Denk daarbij aan het ronddwalen in de stad Metropolis, nieuwe kledij kopen en inwoners van de stad helpen met bijvoorbeeld het oversteken van de straat. Voor dit laatste krijg je geld en dat kan je weer besteden aan nieuwe jurkjes, hoeden of schoenen. En zoals het hoort, kan je al je belevenissen ook delen op Superstapost, de in-game social media app.

Het verhaal word je voorgeschoteld in hapklare brokken zodat je snel en makkelijk enkele korte missies kan voltooien. Iets wat perfect past bij de vormfactor van de Nintendo Switch. En ondanks de beperkte rekenkracht van de Switch, ziet Metropolis er verrassend goed uit. Daarnaast is de stad ook best groot. Akkoord, niet zo groot als Assassin’s Creed: Valhalla of GTA5, maar groot genoeg om het uitdagend en overzichtelijk te houden voor het jonge doelpubliek. Ook grafisch is de game zeker ok en leunt het sterk aan bij de esthetiek van de televisieserie. Fans zullen zich ongetwijfeld onmiddellijk thuis voelen.

Veel mogelijkheden met beperkte middelen

De controls zijn ook vrij simpel. Dit zorgt ervoor dat vrijwel iedereen meteen aan de slag kan en dat de instapdrempel op dat vlak niet te hoog is. Gevechten worden nooit erg gecompliceerd dankzij de vrij eenvoudige toetsencombinaties die gebruikt worden. Zo hoef je enkel met de Y-toets aanvallen uit te voeren en maak je automatisch combos. Nadat je hier een bepaald aantal hebt gehaald, zal je personage een grote aanval uitvoeren die een pak vijanden in 1x zal neerslaan. Hoewel het vechten vrij simpel is, kan je jouw personage ook de aanvallen van je tegenstanders laten ontwijken. Doe je dit op het juiste moment, dan kan je meteen een counter aanval uitvoeren.

Met beperkte input krijg je dus best veel mogelijkheden voorgeschoteld. Dit geldt ook voor de XP die je kan inzetten om je skills te verbeteren of om bijvoorbeeld je levenspunten uit te breiden. Dit alles in een overzichtelijk jasje, knap!

Waarom Niet?

En dan toch je doelpubliek negeren

Tot hiertoe ben ik vrij positief over deze game, als je uiteraard met de blik van het jonge doelpubliek naar DC Super Hero Girls kijkt. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Zo worden de missies snel repetitief en ook van de muziek zal je kind snel geïrriteerd geraken. Maar het grootste probleem dat ik heb met de game is dat deze niet vertaald werd naar het Nederlands. Alle dialogen en tekst zijn volledig in het Engels en dat is gezien het jonge publiek wél een grote misser…

VERDICT

6

DC Super Hero Girls: Teen Power doet verrassend enorm veel dingen goed, maar heeft toch één groot minpunt. De game is écht gemaakt op maat van zijn, jonge doelpubliek: kijkers van de gelijknamige animatiereeks. Zij zullen zich meteen thuis voelen in de game en uren plezier beleven met het uitvoeren van superheldenmissies en opdrachten uitvoeren in Metropolis. En toch is deze game niet voor elke DC Super Hero Girls-fan. Want met het ontbreken van Nederlandse stemmen en tekst doet de game zichzelf de das om.

Pluspunten
+ Perfect voor de kijkers van de animatiereeks
+ Groot te ontdekken stad
+ Controls op maat van het doelpubliek
+ Afwisseling tussen superheldenmissies en sociale bezigheden

Minpunten
– Kan snel repetitief worden
Niet in het Nederlands

DC Super Hero Girls: Teen Power
Beschikbaar vanaf 04/06/2021
Beschikbaar op Nintendo Switch
Gespeeld op Nintendo Switch
Website: Officiële website (MAAK ER EEN LINK VAN)


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.