The Elder Scrolls Online: Console Enhanced-editie is nu verkrijgbaar voor next-gen

Naast World of Warcraft zijn er natuurlijk nog een pak andere MMORPG’s te vinden. Ze zijn allemaal niet zo uitgebreid en interessant als Blizzard’s online RPG. Maar eentje die je zéker eens zou moeten uitproberen is The Elder Scrolls Online. En nu de next-gen update beschikbaar is, houdt niets je nog tegen!

The Elder Scrolls Online kende sinds zijn release in 2014 al heel wat updates en verhaaluitbreidingen waardoor je als nieuwkomer zonder excuus heel wat uren in de game kan vertoeven. Zo kan je jezelf blijven verdiepen in de jaarlange verhaallijn van Gates of Oblivion en de nieuwe Blackwood-uitbreiding.

Voor de fans van het eerste uur, en die de game dus al een tijdje in huis hebben, is er dus goed nieuws. Want sinds vandaag is de Console Enhanced editie beschikbaar. Dit is een update voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S waarmee de game op deze consoles vlotter draait én er nog beter zal uitzien dan ooit tevoren.

Een klein overzicht:

  • Next-gen-prestaties: Dankzij de next-gen kracht van Xbox Series X|S en PlayStation 5 loopt de game nu met een soepele 60 fps in ‘Performance Mode’. Als je een visueel spektakel zoekt, kunnen Xbox Series X- en PS5-spelers in de ‘Fidelity Mode’ genieten van native 4K met 30 fps en Xbox Series S-spelers van 1440p met 30 fps.
  • Grotere draw distance: Voor spelers die de uitgestrekte schoonheid waarderen, is de draw distance van de game nagenoeg verdubbeld, waardoor je nog verder kunt kijken in de steeds groter wordende wereld van Tamriel.
  • Verbeterde laadtijden: De upgrade naar next-gen-kracht betekent dat laadtijden op Xbox Series X|S en PlayStation 5 nagenoeg gehalveerd zijn, zodat consolespelers langer in de fantastische wereld van ESO kunnen blijven en minder hoeven te wachten.
  • Verbeterde texturen en anti-aliasing: In de hele wereld van Tamriel zijn schaduwen nu scherper waardoor alles er meer levensecht uitziet en door grote verbeteringen aan anti-aliasing zien dingen als gebladerte en gebouwen er meer vloeiend uit.

The Elder Scrolls Online is verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Mac & PC. De game is trouwens ook onderdeel van het Xbox Game Pass-abonnement.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.