Speel je troefkaart uit in de roguelike deckbuilder Roguebook

Soms is het al een plezant om een atypische game boven te halen in plaats van de gebruikelijke shooters en RPG’s. En als je op zoek bent naar een game die het graag anders doet dan de rest, is deze Roguebook misschien wel voor jou.

Roguebook speelt zich af in de fantasy-wereld van Faeria. Het is aan jou om een team van twee helden samenstellen en de legendes van het Roguebook te verslaan in tactische turn-based-gevechten. Het Roguebook is een vervloekt boek waarvan het bestaan alle levende wezens bedreigt. Een leuk detail voor de kaartliefhebbers is het feit dat de game mee is ontworpen door Richard Garfield, de bedenker van Magic: The Gathering.

Ja, deze game maakt dus gebruik van kaarten om je aanvallen en verdedigingen uit te voeren. Je begint met een standaard deck, dat je na verloop van tijd kan upgraden door gems aan je kaarten toe te voegen om hun effecten te versterken. Daarnaast kun je je kaarten transmuteren om geheel nieuwe effecten te creëren.

Maar het is natuurlijk ook zaak om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen. Terwijl andere deckbuilders vaak draaien om het verfijnen van je deck, moedigt Roguebook volgens de ontwikkelaars je aan zoveel mogelijk kaarten te verzamelen, omdat je op die manier speciale vaardigheden voor je helden vrijspeelt.

Net zoals bij andere roguelikes wordt het verhaal om een non-lineaire manier vertelt. Het is aan jou om elk hoekje van de map te verkennen en zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Maar je zal ook na een nederlaag telkens opnieuw moeten beginnen. Maar dankzij de nieuwe kaarten, vaardigheden en permanente upgrades die je hebt ontgrendeld, word je elke run sterker.

Roguebook is vanaf vandaag beschikbaar op PC via Steam voor €24,99. Maar de game komt later ook nog naar PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Nintendo Switch.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.