De genomineerden voor de Belgian Game Awards zijn bekend

De gamesector laat zich niet temmen. Zelfs niet door corona. En dat liet zich niet in het minst merken in het spectaculair aantal games dat zich aanmeldde voor de Belgian Game Awards. Uit maar liefst 93 Belgische inzendingen koos een professionele jury 30 genomineerden, verdeeld over 7 award categorieën. Tijdens de uitreiking op 1 oktober weten we wie uiteindelijk met een Belgian Game Award naar huis trekt.

De jury van de Belgian Game Awards 21 (BGA21) heeft er drukke tijden op zitten. Tussen midden april en midden mei stroomden de aanmeldingen voor de Belgian Game Awards onophoudelijk binnen. Er schreven zich in het totaal 93 games en 14 game studios in. Een gevarieerd gamma van o.a. minimalistische puzzle games, cooperative student games, VR games maar ook serious games met een maatschappelijke insteek passeerden de revue.

Dit zijn de BGA21 genomineerden

De jury koos nu de genomineerden voor de categorie PC/Console Game of the Year, Mobile Game of the Year, AR/VR Game of the Year, Best Non-Entertainment, Most Anticipated Game of the Year, Debut Game of the Year en Student Game of the Year.

De genomineerden voor de Studio Awards (Best Studio en Most Promising Startup Studio) alsook de eSports Awards (eSports Event of the Year; de eSports Pro Player of the Year en de eSports Rookie Player of the Year) worden tegen het eind van de zomer beslist.

Bovenop deze categorieën bekroont de jury tijdens de uitreiking op 1 oktober ook een persoonlijkheid uit de gamesector met de Lifetime Achievement Award. Ook het publiek krijgt een stem. Vanaf 18 augustus beslist het publiek via een online stemming mee wie met de Audience Award naar huis gaat.

Dit zijn de genomineerde games:

PC/Console Game of the Year

 • Ary and the Secret of Seasons
 • Black Legend
 • Sizeable
 • The Almost Gone

Mobile Game of the Year

 • Hidden through Time
 • Pink
 • The Almost Gone
 • Words for a Bird

AR/VR Game of the Year

 • Cubism
 • Deisim
 • Hyper Dash
 • Pollinator Park

Best Non-Entertainment

 • BabelAR
 • Painting VR
 • Pollinator Park
 • Silver

Most Anticipated Game of the Year

Door een gelijke score voor de vierde plaats, besliste de jury een vijfde nominatie toe te laten voor deze categorie.

 • Arisen
 • Ghost on the Shore
 • Hubris
 • Roguebook
 • Shredders

Debut Game of the Year

 • Blazing Sails
 • Lancelot’s Hangover: the Quest for the Holy Booze
 • Rolling Hamster
 • Sizeable

Student Game of the Year

Door een gelijke score voor de vierde plaats, besliste de jury een vijfde nominatie toe te laten voor deze categorie.

 • Bulan Mimpi
 • Detritus
 • Glint
 • Momentum
 • Petit Voyage

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)