Pokémon Unite verschijnt in juli op Switch

The Pokémon Company International en TiMi Studio Group laten ons weten dat Pokémon Unite, Pokémons eerste team based strategiespel, in juli verschijnt op Nintendo Switch en in september 2021 voor mobiele apparaten.

Cross-play tussen Nintendo Switch en mobiele apparaten staat in de planning. Hierbij kunnen spelers op beide platformen met elkaar strijden. Daarnaast kunnen spelers via hun Pokémon Trainer Club-account of hun Nintendo-account zowel op Nintendo Switch als op mobiele apparaten hun voortgang tussen de apparaten synchroniseren.

Pokémon Unite, een free-to-play game trouwens, speelt zich af op Aeos, een mythisch eiland dat naar verluidt aan de onontdekte rand van de oceaan ligt. Op Aeos krijgen spelers te maken met het Unite Battle Committee (UBC), dat een reeks Unite Battle-toernooien organiseert.

In Unite Battles vormen spelers een team van vijf. De verschillende teams gaan met elkaar de strijd aan om de meeste punten te scoren voordat de tijd voorbij is. Spelers kunnen tevens een mysterieuze nieuwe energievorm ervaren die bekendstaat als Aeos-energie. Aeos-energie kan tijdens Unite Battles gebruikt worden om Pokémon te evolueren.

Er is een gloednieuwe trailer uitgebracht met de openingsbeelden van het spel en nieuwe gameplay.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)