Nvidia’s nieuwste grafische kaart de RTX 3080 Ti meteen uitverkocht bij launch

Zowel PlayStation- als Xbox-gamers hopen/hoopten bij de launch van de PS5 en Xbox Series X meteen een console te scoren. Voor heel wat gamers een hopeloze zaak zoals we weten. Maar, als het een troost mag ziijn, ook de pc-gamers die Nvidia’s nieuwste grafische kaart in huis willen halen, zijn eraan voor de moeite.

Nvidia’s nieuwste grafische kaart, de RTX 3080 Ti, is nog maar net gelanceerd en is nu al uitverkocht. Binnen een uur na de lancering waren alle kaarten weg, zelfs toen retailers de prijzen verhoogden. Het ziet er dus naar uit dat het tekort aan grafische kaarten zal aanhouden en dat die kaarten nog duurder zullen worden. En dat vind ik persoonlijk ook hatelijk aangezien ook ik aan het uitkijken ben naar een nieuwe gaming laptop of desktop.

Nog straffer is dat de RTX 3080 Ti werd maar enkele dagen geleden aangekondigd door Nvidia, met de belofte van “nog krachtigere” grafische prestaties ten opzichte van eerdere kaarten. De kaart zou 2x sneller zijn dan de RTX 1080 Ti en 1,5x sneller dan de RTX 2080 Ti. En dus zoals gezegd is de kaart, die gelanceerd werd op online marktplaatsen, vrijwel direct uitverkocht.

Maar, en hier komt het, het ziet er volgens rapporten naar uit dat de meeste RTX 3080 Ti-kopers bots waren, en we weten allemaal wat dat betekent: scalpers…

Dit fenomeen aangevuld met het ontbreken van de nodige materialen om de kaarten te maken is dus de oorzaak dat wij, gamers, diep(er) in onze geldbuidel moeten tasten, wat naast het feit dat er geen kaarten meer zijn, ook niet plezant is.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Nvidia’s nieuwste grafische kaart de RTX 3080 Ti meteen uitverkocht bij launch'

  1. Ik vraag me af waarom het uitverkocht is …
    Misschien is het aanbod zo klein …

Reacties zijn gesloten.