Nvidia’s Computex keynote bevatte heel wat aankondigingen voor gamers en creators

Nvidia introduceerde twee nieuwe GPU’s waaronder een nieuwe vlaggenschip gaming-GPU in de GeForce RTX 3080 Ti en de nieuwe GeForce RTX 3070 Ti. Met de toevoeging van blockbusters zoals DOOM Eternal, Red Dead Redemption 2 en Rainbow Six Siege zijn er nu meer dan 130 RTX-games en -applicaties. En Nvidia Reflex is nu te vinden in 12 van de top 15 competitieve shooters met de toevoeging van Escape from Tarkov, Crossfire HD en meer.

Aangedreven door de Nvidia Ampere-architectuur, levert de GeForce RTX 3080 Ti een ongelooflijke sprong in prestaties en betrouwbaarheid met veelgeprezen functies zoals ray tracing, Nvidia DLSS prestatieverhogende AI, NVIDIA Reflex latency-reductie, Nvidia Broadcast streaming-functies en extra geheugen, waardoor het makkelijk door de meest populaire creator applicaties heen snelt. Het is de nieuwe vlaggenschip-gaming-GPU van de RTX-reeks. De GeForce RTX 3080 Ti zal beschikbaar zijn op 3 juni vanaf €1199.

De GeForce RTX 3070 Ti turbocharged de GeForce RTX 3070, onze populairste grafische kaart met Nvidia Ampere-architectuur. Deze nieuwe Ti GPU verhoogt de prestaties met meer CUDA-kernen en ons supersnelle GDDR6X-geheugen. Alles bij elkaar stellen ze de GeForce RTX 3070 Ti in staat om een 1,5x prestatieverbetering te leveren ten opzichte van de vorige generatie GeForce RTX 2070 SUPER, en 2x verbetering ten opzichte van de GeForce GTX 1070 Ti. De GeForce RTX 3070 Ti zal beschikbaar zijn op 10 juni vanaf €619.

Deze nieuwe GPU’s leveren ook geweldige prestaties voor ‘s werelds 45 miljoen creatieve professionals. Gesteund door het Nvidia Studio-platform en aangedreven door 12 GB GDDR6X-geheugen voor creatieve toepassingen, versnelt RTX de nr. 1 fotografietoepassing (Adobe Photoshop), de nr. 1 videobewerkingstoepassing (Adobe Premiere Pro), de nr. 1 uitzendtoepassing (OBS) en elke grote 3D-renderer. Er zijn nu meer dan 70 toepassingen voor het maken van inhoud die RTX-versnelde ray tracing, DLSS of AI-functies ondersteunen.

Doom Eternal, Rainbow Six Siege en Red Dead Redemption 2 behoren tot de nieuwste RTX-titels

De RTX- en gamingtechnologieën van Nvidia hebben enorm veel momentum, met meer dan 130 games en applicaties die Nvidia RTX-versnellingstechnologieën ondersteunen, waaronder RT Core-versnelde raytracing, Tensor Core-versnelde Nvidia Deep Learning Super Sampling (DLSS) en meer AI-functies. NVIDIA Reflex latency-reducerende technologie wordt nu ook ondersteund in 12 van de top 15 competitieve shooter-gebaseerde games.

Meer games zullen volgen. Games die worden getoond tijdens Nvidia’s COMPUTEX keynote-toespraak of op het evenement dat zowel ray tracing als DLSS zal toevoegen zijn onder meer: The Ascent, DOOM Eternal, DYING: 1983, Icarus, LEGO Builder’s Journey en The Persistence. Nieuwe games die de prestaties versnellen met DLSS zijn onder andere Red Dead Redemption 2 en Rainbow Six Siege.

Nvidia Reflex in 12 van de 15 beste competitieve shooters

Het Nvidia Reflex Ecosysteem blijft uitbreiden met de toevoeging van vier nieuwe games: Escape from Tarkov, CrossFire HD, Naraka: Bladepoint en War Thunder. Binnenkort zullen 12 van de top 15 shooters Nvidia Reflex bevatten. EVGA, Lenovo en Viewsonic zijn ook toegevoegd aan de lijst van partners die nieuwe en bestaande muizen en G-SYNC-monitoren upgraden met Reflex Latency Analyzer-ondersteuning.

Laptops uit de GeForce RTX 30-serie voor elke gamer en creator

Op COMPUTEX hebben we ook de nieuwste op de GeForce RTX 30-serie gebaseerde laptops aangekondigd. Alienware en Acer hebben innovatieve nieuwe gaming-laptops onthuld. Alienware’s x15 is een ultradunne GeForce RTX 3080-laptop met een 2560×1440 G-SYNC display, het is ‘s werelds krachtigste sub-16 mm, 15-inch laptop. Acer’s nieuwe 16″ Predator Triton 500 SE, is voorzien van een GeForce RTX 3080 Laptop GPU en zit boordevol derde generatie Max-Q technologieën voor topprestaties.

Voor creators brengt de 14-inch HP Envy de mogelijkheden van RTX naar een ultradraagbare laptop. De Envy 15 is verkrijgbaar met een 15-inch scherm en kan worden uitgerust met laptop graphics tot GeForce RTX 3060. De nieuwe Acer ConceptD-serie biedt een verscheidenheid aan traditionele clamshell-opties en een Ezel-schetsbordontwerp om creators nog meer flexibiliteit te geven. De ConceptD-lijn varieert van de ConceptD 3 met ofwel een GeForce RTX 3050 of 3050 Ti Laptop GPU, helemaal tot aan de ConceptD 7 en 7 Pro met GeForce RTX 3080 Laptop GPU en NVIDIA RTX A5000 laptop GPU-configuraties. En MSI’s Creator Z16, Creator 17, WS66 en WS76 doen mee aan het Studio-programma, met de Creator Z16, een elegante en eersteklas laptop aangedreven door een GeForce RTX 3060 Laptop GPU.

Gamers, studenten en creators hebben de GeForce TRX 30-serie massaal omarmd en elke grote fabrikant heeft nieuwe modellen gelanceerd, waardoor consumenten uit meer dan 140 GeForce RTX-laptops kunnen kiezen.

Meer gaming goodness

• Nvidia lanceerde ook een nieuwe Fortnite map: Titanium City, een gratis Gun Game-multiplayer free-for-all voor twaalf spelers. Gethematiseerd om de aankondiging en lancering van de nieuwe GeForce RTX 3080 Ti grafische kaart te vieren, heeft Titanium City de nieuwe GPU als achtergrond voor de kaart, met alle actie eromheen. Om te spelen, laad je Creative Mode in Fortnite en ga je naar Map Code 1866-3511-4211.

• De Nvidia, Valve en Linux-gaming communities werken samen om Nvidia DLSS naar Proton te brengen – Linux-gamers kunnen de speciale AI-cores op GeForce RTX GPU’s gebruiken om de framesnelheden te verhogen voor hun favoriete Windows-games die op het Linux-besturingssysteem draaien. Ondersteuning voor Vulkan-titels komt deze maand en DirectX-ondersteuning komt in de herfst.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)