PlayStation Studios blijft PC’s ondersteunen, maar houdt focus op consoles

In een uitgebreide Q&A op de PlayStation Blog heeft Hermen Hulst, hoofd van de PlayStation Studios, antwoord gegeven op de vraag of we in de toekomst PC-versies van PlayStation-exclusives op hetzelfde moment als de console-versies mogen verwachten.

Hermen zegt in de eerste plaats aangenaam verrast te zijn door het enorme succes van Horizon Zero Dawn op PC. En dat bewijst voor hem dat er zeker plaats en vraag is naar PlayStation-games op PC.

Ze zullen het pad van PC-versies blijven bewandelen om zo meer gamers aan te spreken. Maar hij zegt in eenzelfde adem dat de PlayStation-consoles nog steeds de beste plek zijn om de games van de PlayStation Studios te spelen bij de lancering.

Hierdoor zullen PC-gamers een tijdje moeten wachten er ze aan de slag kunnen met de volgende grote PlayStation-titel. Zo verscheen de PC-versie van Days Gone bijvoorbeeld twee jaar na zijn launch op PlayStation 4. En dat zal meestal zo zijn, want hij wil niet dat de ontwikkeling van de PC-versie tijd inneemt van de ontwikkeling voor consoles.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.