Microsoft plant onthulling next-gen Windows op 24 juni

De tijd van de DOS-diskettes ligt al een hele poos achter ons, maar ik denk er bij momenten nog wel eens aan terug met de iets oudere gamers uit die tijd. De voorbije jaren is het immers al Windows wat de klok slaat, en dus wordt het hoog tijd voor Windows om ook next-gen te gaan.

En dat zou wel eens heel binnenkort kunnen gebeuren… Het ziet er immers naar uit dat Microsoft van plan is om de volgende generatie Windows te onthullen, en dit op 24 juni. Microsoft zal een event houden waarbij het de volgende stap voor Windows zal bekendmaken.

Microsoft CEO Satya Nadella en chief product officer Panos Panay zullen een presentatie geven tijdens het Windows-event op 24 juni dat begint om 17u00 onze tijd.

Van wat we tot nu toe weten, zal Microsoft zijn volgende belangrijke wijzigingen in Windows in detail beschrijven. Het kan ook gaan om een aantal visuele verbeteringen, en misschien horen we meer over DirectStorage, AutoHDR of een van de nieuwe DX12 Ultimate functies.

Krijgt Windows 10 een extreme next-gen make-over of wordt het een gloednieuw besturingssysteem?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)