ScavLab rondt succesvolle testen af met 1800 simultane spelers

Wie herinnert zich nog MAG? De online shooter op PlayStation 3 was in 2010 bijzonder ambitieus en beloofde ons een online ervaring waarbij 256 spelers het tegen elkaar zouden kunnen opnemen. De game faalde helaas; de technologie was nog niet klaar voor het concept. Vandaag, ondertussen elf jaar later, probeert Scavengers iets gelijkaardigs, maar op een véél grotere schaal.

Scavengers kennen jullie wellicht als de mix tussen PvE- en PvP-shooter waarbij je in teams van drie personen een Battle Royale-achtig gevecht aangaat met andere medespelers. Met ScavLab creëert de ontwikkelaar van de game een speeltuin binnenin zijn eigen game om met nieuwe concepten te spelen die het verkoopt als een nieuwe modus binnenin de game.

In ScavLab tast ontwikkelaar Midwinter Entertainment de grenzen van hun engine af; met name dan het aspect ‘schaalbaarheid’. Bij Midwinter Entertainment steken ze het namelijk niet onder stoelen of banken; ze willen een modus ontwikkelen waarbij 5000 spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. Eergisteren vonden enkele testen plaats waarbij ongeveer 1800 spelers enkele testen uitvoerden onder leiding van de core crew. Daar zijn ze bij Midwinter Entertainment bijzonder trots op; een after movie kon dus niet uitblijven.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.