Konami sluit exclusieve deal met Italiaanse voetbalclub Atalanta

Atalanta is al enkele jaren de grote underdog in de Italiaanse voetbalcompetitie. De club uit Bergamo wist de voorbije jaren altijd knap als derde te eindigen in de Serie A. En die prestatie vertaalt zich nu in een exclusieve deal met Konami.

Dit wil zeggen dat we de Italiaanse club enkel te zien zullen krijgen in de volgende versie van eFootball PES (Pro Evolution Soccer) en dat Electronic Arts het zal moeten doen met een brainstormsessie om nieuwe namen te zoeken voor de spelers en de club.

“We are extremely delighted to announce the partnership with KONAMI”, zegt Luca Percassi, Atalanta B.C. CEO. “KONAMI is an international brand that needs no introduction. It represents another important moment of growth for Atalanta”.

Het is niet de eerste keer dat Konami dergelijke deals sluit. In plaats van globale licentiedeals te maken, kiest de ontwikkelaar ervoor om samenwerkingen aan te gaan met specifieke clubs. Zo zitten Juventus en Roma exclusief in de huidige versie van eFootball PES en dus niet in FIFA 21.

Een volledig overzicht van welke teams er in eFootball PES 2021 zitten vind je hier.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.