Dragon Quest bestaat 35 jaar en viert dat met vier nieuwe games

Square Enix pakt groots uit, want naar aanleiding van de 35e verjaardag van de immens populaire Dragon Quest-reeks werden tijdens een livestream-event vier nieuwe games aangekondigd.

Yuji Horii, de bedenker en ontwikkelaar van de Dragon Quest-reeks, bedankte de fans dat ze de franchise al 35 jaar steunen: “Ik wil de fans bedanken die altijd van de DRAGON QUEST-serie hebben gehouden en deze door de jaren heen zijn blijven steunen, samen met de nieuwe spelers die net aan hun reis in de wereld van DRAGON QUEST zijn begonnen. Ik hoop dat we de serie nog 35 jaar kunnen blijven vieren!”

De livestream kan je hier volledig herbeleven, maar de belangrijkste aankondigingen vind je hieronder:

DRAGON QUEST XII
Volgend op het gigantische succes van het hooggeprezen DRAGON QUEST XI®: Echoes of an Elusive Age™ en DRAGON QUEST XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition, die samen wereldwijd al meer dan 6,5 miljoen keer zijn verkocht, is DRAGON QUEST XII het volgende hoofddeel in de serie.

DRAGON QUEST III HD-2D Remake
Deze nieuwste uitgave van DRAGON QUEST III laat zowel fans als nieuwkomers genieten van een HD-2D-versie van DRAGON QUEST III die een uniek driedimensionaal gevoel geeft door 3D-effecten aan de op pixels gebaseerde achtergronden toe te voegen. DRAGON QUEST III HD-2D Remake is in ontwikkeling voor consoles.

DRAGON QUEST TREASURES
DRAGON QUEST TREASURES is een compleet nieuwe spin-off van de DRAGON QUEST-serie en voert spelers terug naar de jeugd van zus en broer Mia en Erik uit DRAGON QUEST XI: Echoes of an Elusive Age. Als Mia en Erik beleven spelers een RPG-avontuur waarin ze op schattenjacht gaan in een andere wereld, in een tijdperk dat voorafgaat aan de gebeurtenissen in DRAGON QUEST XI: Echoes of an Elusive Age. 

DRAGON QUEST KESHI KESHI (Deze naam is nog niet definitief)
Deze titel wordt ontwikkeld in samenwerking met NHN PlayArt en is een free-to-play mobile-puzzelgame voor iOS- en Android-apparaten. In de game moeten spelers populaire personages, monsters en items uit de DRAGON QUEST-serie als wissers gebruiken om graffiti te verwijderen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.