Sega gaat voor goud met de officiële game van de Olympische Spelen Tokyo 2020

Over twee maanden is het zover. Dan gaan de Olympische Spelen in Tokyo van start. Normaal gezien vonden deze vorig jaar plaats, maar door de coronapandemie werd het grootste sportevent ter wereld verplaatst naar deze zomer.

In de aanloop van dit grootse sportevent heeft Sega aangekondigd dat ze op 22 juni de officiële game van deze Olympische Spelen uitbrengen. Twee jaar geleden bracht de uitgever/ontwikkelaar al de Mario & Sonic-versie uit van de game voor Nintendo Switch. Nu brengt Sega voor het eerst ook een iets realistische game op de markt.

Nu is realistisch misschien veel gezegd als we de eerste trailer mogen geloven. Het lijkt eerder een mix te worden tussen redelijk realistische graphics en een over-the-top arcadegevoel. Olympic Games Tokyo 2020 wil spelers van alle leeftijden de kans geven om hun Olympische dromen na te jagen in 18 toegankelijke Olympische evenementen. En dit zowel online als offline.

Dit zijn alle sporten die beoefend kunnen worden:

 • 100m
 • 4x100m estafette
 • 110m horden
 • Hamer gooien
 • Verspringen
 • Honkbal
 • Basketbal
 • Beachvolleybal
 • BMX (fietsen)
 • Boksen
 • Judo
 • Rugby Sevens
 • Voetbal
 • 100 m vrije slag (zwemmen)
 • 200 m wisselslag individueel (zwemmen)
 • Klimmen
 • Tafeltennis
 • Tennis

“De Olympische Spelen zijn een symbool van sportiviteit en competitie voor atleten en fans van over de hele wereld, ” aldus Ian Curran, President & COO van SEGA of America. “Tokyo 2020 vertaalt de sportieve geest van dit evenement naar een leuke, arcade-achtige ervaring waar vrienden en familie samen van kunnen genieten, terwijl we allemaal uitkijken naar de start van de Olympische Spelen deze zomer.”

Een van de onderscheidende factoren van Olympic Games Tokyo 2020 moet de uitgebreide Avatar Creator worden, waarmee we de Olympische atleet van onze dromen kunnen maken. Daarbij krijgen we de keuze uit meer dan 100 kleurrijke kledingsopties, van traditionele landentenues tot fantasievolle outfits, zoals een piratenkostuum of een ruimtepak.

Olympic Games Tokyo 2020 is vanaf 22 juni 2021 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.