HP introduceert met de Victus 16 een gaminglaptop voor mainstream gamers

Enkele maanden geleden mocht ik aan de slag met de HP OMEN 15-laptop. Een echt beest in een kleine behuizing. Helaas zijn dergelijke gaminglaptops niet voor ieders portemonnee weggelegd. Voor de HP OMEN 15 die ik mocht testen, betaal je maar liefst €1599. Dat moet HP ook ingezien hebben, want ze introduceren een nieuwe lijn voor gaminglaptops: Victus.

HP heeft de Victus-lijn ontwikkeld met als doel gamers kennis te laten maken met een toegankelijke, maar toch verbeterde game-ervaring. Daarbij hebben ze naar eigen zeggen goed gekeken naar de OMEN-lijn, want de Victus mag gezien worden als het jongere broertje van het OMEN-merk.

Let’s talk specs. Er zullen verschillende versies van deze laptop p de markt verschijnen met elk een andere configuratie. Qua processor ga je de keuze hebben tussen de Intel Core i7-11800H7 of de AMD Ryzen 7 5800H met maximaal 32 GB DDR4 3200 MHz geheugen.

Op vlak van grafische kracht zijn er opties met de NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU 6 GB en de AMD Radeon RX 5500M. Het 16-inch scherm biedt dan weer opties tot een resolutie van 2560×1440 pixels en verversingssnelheid van 165Hz.

Wat betreft aansluitingen zijn er 4 USB-poorten aanwezig, waarvan 1 USB-C-aansluiting. Verder zit er ook een kaartlezer, HDMI-uitgang én een ethernetaansluiting. Dit laatste zie je niet veel op de hedendaagse laptops, dus om online games te spelen is dit zeker een pluspunt.

De HP Victus 16 heeft een opvallend, maar toch strak design meegekregen met drie kleuropties: mica zilver, performance blauw en keramisch wit. Het verlichte toetsenbord is bedrukt met het lettertype van de OMEN-apparaten, wat de link met deze stoere lijn moet versterken.

De HP Victus 16 moet vanaf juli te vinden zijn in de betere multimediawinkel en dat voor een vanafprijs van €949.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.