EA’s door trefbal geïnspireerde team-based multiplayerspel Knockout City is nu beschikbaar

Knockout City

Trefbal… Heb ik ooit trefbal gespeeld in mijn leven? Ik zou het begod niet weten om eerlijk te zijn. Maar blijkbaar is het populair genoeg om een game rond te bouwen vonden ze bij EA en Velan Studio’s.

En die game, die nu beschikbaar is, kan je alvast gedurende 10 dagen gratis uitproberen. Je kan nu meedoen aan de 9-daagse Block Party, een serie in festivalstijl met als hoofdrolspelers beroemdheden en game-persoonlijkheden, waaronder actrice Brie Larson, BrookeAB en Sykkuno, die samen tegen fans spelen voor dodgebrawl-glorie.

Met de intense spanning van de competitie, de humor en de absurditeit die je alleen in trefbal kunt vinden, daagt Knockout City spelers uit voor een intense spelervaring met een eigen unieke stijl. Knockout City-spelers ontdekken levendige omgevingen terwijl ze zich brawlend met zes unieke soorten ballen een weg banen door vijf multiplayer-maps boordevol actie. Spelers kunnen zich ook zelf tot een bal oprollen, zodat teamleden ze als wapen in de strijd kunnen werpen tijdens dynamische matches.

Met cross-play en cross-progression kunnen maximaal 32 vrienden samenwerken op verschillende platformen om Crews te vormen, en zelfs tussen platforms schakelen, terwijl de voortgang intact blijft. Schakel rivaliserende Crews uit en word gekroond tot het beste team. Personages en Crews zijn tot in detail aan te passen, zodat stijlvolle spelers zich een uniek uiterlijk kunnen aanmeten met honderden cosmetische items en voortgangslevels, waaronder outfits, kapsels, gliders, taunts, KO-effecten en nog veel meer.

Om de release van het spel te vieren, vind je van 21 mei tot 30 mei 14u00 een serie evenementen op de Block Party, waaronder gameplay-streams, team match-ups, uitdagingen van ontwikkelaars en nog veel meer. De Community Crew Up begint als streamers hun communities uitnodigen om in-game doelstellingen te bereiken en prijzen voor hun publiek te winnen.

Spelers die tijdens de Block Party besluiten om Knockout City voor €19,99 aan te schaffen, krijgen toegang tot beloningen waarmee ze direct kunnen pronken, waaronder een epische outfit, een kapsel, een bril, een glider, een intro pose, een KO-effect, player icons en 500 Holobux. EA Play-leden krijgen vanaf 21 mei onbeperkt toegang tot het volledige spel. Daarbij krijgen ze niet alleen alle hierboven genoemde beloningen, maar ook een exclusieve beloning voor leden: de Epic Ready Up-outfit. Xbox Game Pass Ultimate- en Xbox Game Pass voor PC-leden krijgen tevens toegang tot het volledige spel en exclusieve ledencontent via EA Play. Als een nog grotere bundel meer je stijl is: fans die de Deluxe Edition tijdens het evenement kopen, ontvangen het basisspel, alle hierboven genoemde Block Party-beloningen, alle cosmetische Deluxe-items en 1000 Holobux extra voor €29,99.

Knockout City Season 1 begint op 25 mei, slechts vier dagen na de release. Spelers kunnen beloningen vrijspelen in complexe Crew Contracts en samenwerken om de Street Rank van een Crew te verbeteren en zeldzamere cosmetische items te verdienen, allemaal terwijl ze mee-brawlen in nieuwe playlists, inclusief Ball Up Brawl vanaf Week 1. Spelers kunnen ook doorspelen op een nieuwe map in Jukebox Junction en League Play, die toegankelijk wordt zodra spelers genoeg hebben geleveld in Contracts and Street Play. Extra content na de release bestaat uit nieuwe maps, modes, ballen, tijdelijke evenementen en nog veel meer, zodat spelers continu alert blijven.

Knockout City biedt ondersteuning voor cross-play en cross-progression, en is het nieuwste spel met het label EA Originals. Het spel is nu verkrijgbaar voor €19,99 op de PlayStation 4, de Xbox One, de Nintendo Switch, PC via de EA-desktopapp-bèta en Origin, Steam, de Epic Games Store, en de PlayStation 5 en Xbox Series X|S via backwards compatibility, en verder voor EA Play- en Xbox Game Pass Ultimate-leden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)