Online gamefestival Summer Game Fest gaat directe concurrentie aan met E3, serveert een pak wereldprimeurs

Gamejournalist Geoff Keighley draait al jaren mee in de industrie en is de laatste jaren vooral bekend als een van de dragende krachten achter The Game Awards. Vorig jaar introduceerde hij een alternatief voor E3: Summer Game Fest. En nu E3 ook volledig digitaal gaat, heeft hij beslist om toch door te gaan met zijn Summer Game Fest.

Dit online festival gaat op zaterdag 10 juni om 20u00 van start met een heuse liveshow waarin ons een pak wereldprimeurs en andere aankondigingen worden voorgeschoteld. Bovendien mogen we een optreden verwachten van Weezer.

Deze aankondigingen en primeurs moeten komen van de bedrijven die al toegezegd hebben deel te nemen aan het event. Het gaat om kleppers zoals Activision, Bandai Namco, Blizzard, Capcom, Electronic Arts, Epic Games, Gearbox, PlayStation, Sega, Square Enix, Ubisoft, Warner Bros. én Xbox.

Bovendien hangen enkele van deze uitgevers hun presentatie aan dit Summer Game Fest. Zo zendt Ubisoft zijn Forward-presentatie uit op 12 juni en valt EA’s Play Live-event op 22 juli ook onder dit Summer Game Fest.

Zo heeft de E3, dat op 12 juni van start gaat, er een grote rechtstreekste concurrent bij. EA en PlayStation zijn al jaren niet meer aanwezig op de grootse gamebeurs en nemen blijkbaar wel met plezier deel aan dit Summer Game Fest.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.