De nieuwe TimeSplitters game is officieel in ontwikkeling zegt uitgever Deep Silver

Als er een shooter is die in het begin van de jaren 2000 op heel wat bijval kon rekenen, dan was dat Free Radical Designs TimeSplitters. De fans, waaronder ook wij, smeken al jaren om een nieuwe titel in de reeks, en kijk die zit er eindelijk aan te komen.

Uitgever Deep Silver heeft niet alleen de reorganisatie aangekondigd van TimeSplitters-ontwikkelaar Free Radical Design, maar ook dat hun eerste opdracht is om de shooter franchise nieuw leven in te blazen.

Het is al van 2005, met de release van TimeSplitters: Future Perfect, geleden dat we nog een titel in de reeks zagen verschijnen. Maar Deep Silver heeft nu dus aangekondigd dat de ontwikkeling van een nieuwe TimeSplitters-game officieel van start is gegaan.

De nieuwe versie van Free Radical Design bestaat uit belangrijke leden van het oorspronkelijke team, waaronder oprichters Steve Ellis en David Doak (die beiden werkten aan GoldenEye 007 en Perfect Dark toen ze bij Rare werkten). De oorspronkelijke studio werd in 2009 opgekocht door Crytek en omgedoopt tot Crytek UK, maar werd in 2014 gesloten. Een groot deel van het personeel werd overgeplaatst naar de toen pas opgerichte Homefront: The Revolution-ontwikkelaar Deep Silver Dambuster Studio.

Om eindelijk te kunnen bevestigen dat de studio is gevormd en dat we een plan hebben voor de volgende TimeSplitters-game is ongelooflijk,” zegt Ellis. “Hoewel we je op dit moment nog niets meer kunnen vertellen, kijken we ernaar uit om in de toekomst informatie te delen.

Volgens datzelfde persbericht zal het team van het hervormde Free Radical Design in de komende maanden beginnen met de ontwikkeling van de volgende TimeSplitters-game.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)