fbpx

Overleven in de middeleeuwen met Siege Survival: Gloria Victis

De middeleeuwen lijken de laatste tijd een favoriete inspiratiebron voor ontwikkelaars. Naast Hood: Outlaws & Legends en het Belgische Black Legend, verschijnt er vandaag nog een andere interessante game waarin strategie belangrijk is.

Siege Survival: Gloria Victis is een middeleeuwse overlevingsmanagement strategiegame. De game vertelt het verhaal over hoe een nederige groep burgers, gevangen door een belegering in de kleine burcht van de stad, probeert de laatste verdedigende troepen paraat te houden. Terwijl ze de overlevenden beschermen, wachten ze wanhopig op hulptroepen om een einde te maken aan hun lijden.

Bouw je basis, leg voorraden aan, ga op zoek naar grondstoffen in de gevallen stad en beheer je overlevenden zorgvuldig om ze in leven te houden zodat ze in staat zijn om de laatst overgebleven troepen te ondersteunen. Deze troepen zijn de enigen die tussen jou en de binnenvallende barbaren staan.

Er zijn drie kernelementen in de game:

  • Crafting & resource management
    Je hebt betere wapens nodig, een dak boven je hoofd, warm eten en alle andere benodigdheden die overleving met zich mee brengen; en de enige manier waarop je deze krijgt, is als jij en je team ze maken. Maar de middelen zijn schaars en je zult ze verstandig moeten beheren om er heelhuids doorheen te komen.
  • Scavenging
    Als je de veiligheid van je burcht verlaat, moet je de geplunderde stad ‘s nachts verkennen om grondstoffen, verlaten goederen en wapens te verzamelen die je nodig hebt om te overleven en lang genoeg stand te houden totdat de versterkingen arriveren. Ontgrendel nieuwe routes naar verschillende districten van de stad, rekruteer meer overlevenden en vermijd vijandige soldaten die ‘s nachts patrouilleren. Als je niet bij zonsopgang terugkomt, ben je zo goed als dood.
  • Surviving the siege
    De enige overlevenden van de stad zijn een paar vermoeide troepen. Ze zijn dringend op zoek naar pijlen, wapens en bepantsering en ze moeten tegelijk de gewonden behandelen. Je moet deze ploeg om de paar dagen op alle mogelijke manier voorzien en steun bieden voor hun gevechten; anders zal de vijand de burcht bestormen. Hoewel je niet rechtstreeks deelneemt aan de gevechten, ligt het lot van de stad in jouw handen.

Dit alles wordt je voorgeschoteld in combinatie met een grimmig verhaal met talloze morele dilemma’s, waardoor je gedwongen wordt regelmatig moeilijke beslissingen te nemen. Dit alles speelt zich af terwijl je de stad Edring doorzoekt en wanhopig probeert de stad en de burgers te redden van de naderende ondergang.

Lijkt deze game jou wel iets? Probeer dan zeker de gratis demo uit via Steam, zo kan je de eerste zeven dagen van de campaign uitproberen.

Overtuigd? Dan kan je Siege Survival: Gloria Victis aanschaffen via Steam, Epic en GOG met een releasekorting van 20% tijdens de eerste week.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d