Disney+ kan de verwachtingen niet inlossen

Disney+

In tijden van corona hebben heel wat mensen een of meerdere abonnementen genomen op streamingdiensten. Het enige probleem is dat de markt stilaan overvol geraakt, dat mensen een keuze moeten maken en dat dus sommige van die services hun doelstellingen niet halen. Disney+ is er daar verrassend genoeg eentje van.

Disney+ mag dan wel grote licenties als Marvel en Disney zelf in hun portfolio hebben, het is blijkbaar niet voldoende om de kijkers te overtuigen. De service had een doel vooropgesteld van 109 miljoen subscribers, maar slaagde erin maar 103,6 miljoen abonnees binnen te halen.

Het tekort resulteerde in lagere inkomsten dan verwacht voor het bedrijf en een kleine koersstijging van het aandeel. Het bedrijf blijft wel bij zijn huidige strategie om tv-series uit te brengen in bekende Disney-licenties zoals Marvel en Star Wars, en om nieuwe films op het platform uit te brengen op hetzelfde moment dat ze in de bioscoop in première gaan.

In een toespraak tot investeerders wees Disney CEO Bob Chapek naar de Star Wars tv-serie The Mandalorian als bewijs dat het lanceren van nieuwe IP’s op streamingdiensten succesvol kan zijn, waarbij hij opmerkte dat ook de verkoop van merchandise rond de serie, en in het bijzonder dan de Baby Yoda-items, bijzonder succesvol waren.

Als zodanig zullen de live-action Disneyfilm Cruella, Marvelfilm Black Widow, en Dwayne Johnsons Jungle Cruise gelijktijdig worden uitgebracht op Disney + en in bioscopen. Het kalf, of moeten we zeggen de muis in het geval van Disney, is dus zeker nog niet verdronken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)