fbpx

Kerbal Space Program 2 zal een stuk toegankelijker zijn voor nieuwkomers

Kerbal Space Program is een game uit 2015 die onder de ruimtevaartliefhebbers uitgegroeid is tot een cultklassieker. Meer zelfs, er gingen maar liefst 3,5 miljoen exemplaren over de digitale toonbank. In deze game is het de bedoeling dat je zelf ruimteschepen bouwt en ze daarna de ruimte in te sturen om zo de Kerbals het universum te laten veroveren.

Kerbal Space Program werd met open armen ontvangen en scoort een gemiddelde reviewscore van 8,8 op Metacritic. Maar de game kenmerkte zich jammer genoeg ook door een ontzettend steile leercurve, waardoor heel wat gamers afhaakten. Daarom heeft de ontwikkelaar beslist om voor het vervolg, dat de logische naam Kerbal Space Program 2 meekrijgt, een stuk toegankelijker moet worden voor nieuwe spelers.

In onderstaande video geeft de ontwikkelaar, samen met astrofysici Joel Greene en Scott Manley, meer informatie over het splinternieuwe tutorialsysteem, de verbeteringen aan de interface en de filosofie die het team hanteert om van Kerbal Space Program 2 een uitdagend wetenschappelijke en toch leuke ervaring te maken.

Kerbal Space Program 2 verschijnt volgend jaar voor PC, PlayStation- en Xbox-consoles.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d