Ubisoft kondigt Heartland aan, een free-to-play game in het Tom Clancy’s The Division-universum

Hoe zou het eigenlijk met The Division 2, of het The Division-universum in het algemeen, zijn? Wel net op het moment dat we ons die vraag stelden, komt Ubisoft zelf met een antwoord.

Ubisoft heeft namelijk een update aangekondigd over het Tom Clancy’s The Division-universum. De lancering van Tom Clancy’s The Division terug in 2016 markeerde de eerste volledig originele IP onder de Tom Clancy-vlag sinds 2009. Bovendien brak de game meerdere verkooprecords van Ubisoft. De franchise zette zijn ontwikkeling voort met Tom Clancy’s The Division 2 dat een van de meest succesvolle games van 2019 werd en de 2020-uitbreiding, Tom Clancy’s The Division 2 Warlords of New York, was de meest actieve in de geschiedenis van de game.

Als onderdeel van deze uitbreiding van de franchise heeft Ubisoft vandaag Tom Clancy’s The Division Heartland onthuld, een gloednieuwe free-to-play game die zich afspeelt in het universum van The Division. De ontwikkeling wordt geleid door Red Storm Entertainment, een studio met nauwe banden met de Tom Clancy-licenties, die ook hebben gewerkt aan The Division en The Division 2.

The Division Heartland wordt een stand-alone ervaring die in 2021-22 beschikbaar is op pc, console en cloudplatforms. Ubisoft kondigde ook plannen aan om The Division franchise naar mobiel te brengen, waardoor het universum naar een nog breder publiek wordt gebracht. Meer details over dit project komen op een later tijdstip.

Tot slot krijgt The Division 2 ook gloednieuwe content als onderdeel van een update die eind 2021 verschijnt. Ubisoft Massive, met steun van Ubisoft Boekarest, leidt de ontwikkeling van deze nieuwe content die een geheel nieuw speltype en nieuwe methodes om agenten te levelen zal bevatten met de nadruk op het vergroten van de buildvariatie en levensvatbaarheid. Meer details over deze nieuwe update zullen voor de release worden onthuld.

The Division breidt ook zijn transmedia-aanbod uit, met de film, met Jessica Chastain en Jake Gyllenhaal in de hoofdrollen, in ontwikkeling met Netflix. De film is geïnspireerd op de gebeurtenissen in de oorspronkelijke game en zal worden geregisseerd door Rawson Marshall Thurber.

Daarnaast kondigt The Division een originele roman aan, uitgegeven door Aconyte. Het verhaal zal zich afspelen na de gebeurtenissen van The Division 2 en zal onderzoeken hoe de Outbreak verschillende regio’s van de Verenigde Staten beïnvloedt terwijl agenten vechten om de aanvoerroutes veilig te stellen. Meer informatie over de transmedia content van The Division zal later dit jaar bekend worden gemaakt.

Goesting om de game te testen? Registreer je dan via deze pagina.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)