fbpx

Housemarque waarschuwt Returnal-spelers: zet je auto-update uit op PlayStation 5 om je run te behouden

Returnal

Vanavond krijgt Returnal een eerste grote update, en daar zit een stevige adder onder het gras. Die adder is zelfs zo groot dat ontwikkelaar Housemarque besloten heeft een waarschuwing de wereld in te sturen.

Stel je voor, je bent goed bezig, maar dan echt goed bezig, en het lijkt zelfs zo goed dat dit je ultieme run is. Maar dan gebeurt het, de auto-update beslist dat je game moet geupdate worden, en wanneer dat in orde is en je terugkeert moet je vaststellen dat de run van je leven verdwenen is, en dat al die moeite voor niets was. Drama!

Housemarque heeft Returnal-spelers via Twitter dan ook gewaarschuwd om auto-update uit te zetten op hun PlayStation 5 voor de release van de eerste grote patch van de game vanavond om 21u00. Dit als je niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan dus.

De waarschuwing komt na de oproep van sommige Returnal-spelers aan Housemarque om een save and quit optie toe te voegen aan de roguelite. Op dit moment kun je in Returnal geen run opslaan en terugkomen. Als je tijdens een run stopt, is de run verloren. Je kunt de rustmodus van de PS5 gebruiken om het spel op te schorten en later terug te keren naar waar je gebleven was, maar dat is verre van ideaal.

Stel dat je console alsnog uitvalt, een auto-update start of dat je een nieuwe game gaat spelen, dan ben je die run kwijt…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: