fbpx

PlayStation en Discord gaan nauwer samenwerken

Discord PlayStation

Je kent het wel; je wil samen met wat maten wat crossplay Warzone spelen maar dat gaan ten koste van jouw PSN-party. Je rolt constant heen en weer op je bureaustoel tussen pc en televisietoestel terwijl je alle energie kan gebruiken om de Gulag te overleven. Voor PlayStation-gamers lijkt het erop dat dat probleem binnenkort wel eens verleden tijd zou kunnen zijn.

PlayStation gaat namelijk nauwer samenwerken met Discord. Zo verklaarde Discord dat ze hard aan het werk zijn om hun services te verbinden met het sociale en gaming-aspect van het PlayStation Network. Voordat je een gat in de lucht spring; een dedicated Discord-app op de PlayStation werd momenteel nog niet aangekondigd. Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat je voortaan jouw PSN-account aan je Discord-account kan koppelen om zo beter verbonden te blijven. Concrete aankondigingen zijn er dus nog niet.

Samen met de nieuwe samenwerking pompt Sony ook heel wat geld in het bedrijf. Logisch, want Discord is met zijn 140 miljoen actieve gebruikers één van de grootste communities op het wereldwijde web met een specifieke focus op gaming. Het feit dat Discord nu in zee gaat met Sony is meteen ook een doorn in het oog voor Microsoft die het bedrijf nog enkele weken geleden probeerde op te kopen, zonder succes.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: