Sony: “We hebben 7,8 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept.”

PlayStation 5

Het blijft enorm dubbel nieuws, zeker voor Sony. Enerzijds hebben ze een recordaantal consoles weten te verschepen tijdens en vlak na de officiële lancering. Maar anderzijds zijn er nu nog steeds enorme tekorten en wachten heel wat gamers al maanden op hun console.

In het rapport van de financiële resultaten van het voorbije kwartaal, bevestigt Sony dat er in totaal maar liefst 7,8 miljoen PlayStation 5-consoles werden verscheept sinds de lancering. Ter vergelijking, in dezelfde periode na de lancering van de PlayStation 4, werden er 7,6 miljoen consoles verscheept.

Dit zijn erg indrukwekkende cijfers, zeker in tijden van corona. Toch zal het voor heel wat gamers aanvoelen als zout strooien in een open wonde. Want zij wachten al maanden op de uitlevering van hun pre-order.

Naast deze cijfers, vinden we ook nog andere interessante statistieken en cijfertjes terug. Zo werden er van de PlayStation 4 in totaal al 115,9 miljoen exemplaren verscheept. Het laatste kwartaal ging het om 1 miljoen stuks.

Ook PlayStation Plus doet het enorm goed. Vorig jaar waren er 41,5 miljoen gamers die een abonnement hadden op deze online service. Dit jaar mag Sony een stijging optekenen van 14,7%, wat een concreet aantal geeft van 47,6 miljoen abonnees.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Sony: “We hebben 7,8 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept.”'

  1. Oplossing voor het tekort probleem. Verbied het aanbieden van nieuwe consoles op verkoop websites tot een jaar na de release anders boete. Probleem opgelost. Alle scalpers hebben alles opgekocht.

Reacties zijn gesloten.