fbpx

Ontwikkelaar wil niet dat Fortnite via Xbox Cloud Gaming speelbaar is

Xbox Cloud Gaming is de voorbije week een versnelling hoger geschakeld met de start van de bèta op PC en iOS. Je kan trouwens onze eerste indrukken teruglezen in deze special. Wij waren enthousiast over deze service, al is blijkbaar niet iedereen overtuigd van Microsoft’s streamingservice voor games.

Zo is een van de meest populaire Battle Royale-games niet terug te vinden op de service. Uit onderzoek van The Verge blijkt het geen technische kwestie of keuze van Microsoft te zijn. Nee, het is de ontwikkelaar van Fortnite die de publicatie zou tegenhouden.

Joe Kreiner, Vice President of Business Development bij Epic, is vrij resoluut in zijn beslissing. In een document dat ingedient werd in hun rechtzaak tegen Apple, laat de man optekenen dat “Epic de gamesstreamingservice van Microsoft ziet als een concurrent van hun eigen aanbod op PC.”

We kunnen deze uitlating op verschillende manieren interpreteren. Enerzijds is Epic misschien bezig meteen eigen streamingdienst? Maar het meer logische is dat ze bij Epic de geldstromen zelf willen beheren en dat ze niets willen afstaan aan Microsoft. Dat is ook de reden waarom ze in de clinch liggen met Apple en Google.

Hierdoor ziet het er niet naar uit dat Fortnite snel op Xbox Cloud Gaming beschikbaar zal zijn. Wat best jammer is voor de smartphonegamers, want de game staat momenteel niet meer in de online winkels van Google en Apple.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d