Pixar-medewerkers niet blij met releases exclusief op Disney+

Het zijn geen evidente tijden voor de filmindustrie. De bioscopen zijn of waren wereldwijd een lange tijd gesloten of de filmliefhebbers aarzelden om regelmatig met andere mensen in een afgesloten ruimte te zitten.

Filmbedrijven zoals Disney en Warner hebben daarom vorig jaar beslist om heel wat films enkel via hun streamingdiensten uit te brengen en ze geen stof te laten happen tot de bioscopen weer zouden open gaan.

Daar is natuurlijk iets voor te zeggen en als filmliefhebber wil ik natuurlijk ook zo snel als mogelijk de nieuwste films bekijken. Toch zijn er ook heel wat bedenkingen, ook bij de mensen die deze films maken. Een handvol Pixar-medewerkers hebben anoniem tegenover Insider laten verstaan dat ze absoluut niet opgezet zijn met deze releases enkel en alleen op Disney+.

Zo is er heel wat onduidelijkheid waarom kijkers bijvoorbeeld voor Raya and the Last Dragon tijdelijk een meerprijs moesten betalen om deze animatiefilm te zien, en dit bij Luca niet het geval is. Hierdoor krijgen de medewerkers dat Luca als een minderwaardige film wordt aanzien door Disney.

Het grootste kritiekpunt van de medewerkers is dat hun films gemaakt zijn om gezien te worden op het grote scherm en niet op je televisiescherm thuis. Bovendien moeten mensen van films kunnen genieten zonder afleiding van hun smartphone of andere zaken klinkt het.

Het zorgt ook voor heel wat onzekerheid, want op welke basis zal nu beslist worden of een film succesvol was? Want de inkomsten van de box-office zijn op dit moment niet meer van tel.

Het is natuurlijk een erg dubbele discussie. Enerzijds zijn de filmbedrijven verplicht om creatief te zijn in deze uitzonderlijke situatie en willen ze de mensen thuis nog steeds laten genieten van deze fantastische creaties. Langs de andere kan wil ik ook wel terug films zien op een groot bioscoopscherm. Het enige wat we op dit moment kunnen doen is afwachten, ons aan de regels houden en hopen dat de bioscopen binnenkort terug de deuren mogen openen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.