fbpx

140 miljoen gamers spelen maandelijks Minecraft

Minecraft

Minecraft bestaat ondertussen 10 jaar en is nog steeds waanzinnig populair. De mix van avontuur, het verkennen van werelden én de mogelijkheid om deze werelden naar wens aan te passen en te verbouwen, zorgen ervoor dat heel wat gamers deze game regelmatig opstarten.

Ik merk dat ook bij mijn 8-jarige zoon, die regelmatig Minecraft opstart. Al was het om werelden samen met vrienden te bezoeken, of om de vele community-made events of servers te verkennen. Dat hiermee serieus wat geld kan verdiend worden, mag duidelijk worden door onderstaande cijfers die door Microsoft CEO Satya Nadella werden bekend gemaakt.

Op maandelijkse basis zijn er maar liefst 140 miljoen mensen die Minecraft actief spelen. In vergelijking met een jaar eerder is dit een groei van maar liefst 30%. De vele mods en add-ons die door de community worden gemaakt, werden in totaal al meer dan een miljard keer gedownload. Goed voor een omzet van 350 miljoen dollar!

Om de gamers tevreden te houden, staat er ook nog een grote update op de planning. Deze kreeg de naam Caves & Cliffs mee en zal op twee verschillende momenten gereleaset worden in plaats van in een keer.

Deze zomer krijgen we de eerste update voorgeschoteld waarin er nieuwe soorten blokken geïntroduceerd worden. Rond de feestdagen van dit jaar verschijnt de tweede update die vooral impact zal hebben op hoe de wereld gebouwd kan worden.

Minecraft is verkrijgbaar op alle platformen, ook op smartphones.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d