fbpx

Respawn Entertainments Medal of Honor-documentaire won een Oscar, en dat is een primeur voor de gamesindustrie

Zondagnacht werden in Hollywood de Oscars uitgereikt. Wie met welke Oscar aan de haal ging, dat lees je in deze special. Maar dit jaar viel er een absolute primeur te rapen op het event, en dat had iets te maken met videogames.

De gamesindustrie viert namelijk een nieuw historisch gebeuren in de wereld van entertainment, namelijk de eerste Oscar ooit toegekend aan een game. De credits hiervoor gaan helemaal naar Respawn Entertainment voor hun Medal Of Honor: Above And Beyond-documentaire tie-in. Eentje waar de critics trouwens laaiend enthousiast over zijn.

Ik wil onze geweldige E.P., Peter Hirschmann, bij Electronic Arts, iedereen bij Electronic Arts en Respawn, en Oculus bedanken, vooral Vince, Dusty en Mara,” zei regisseur Anthony Giacchino in zijn dankwoord na de uitreiking van zijn beeldje.

Medal of Honor: Above and Beyond zelf is, zoals je weet, een virtual reality first-person shooter die in december verscheen op pc. Colette, de bijgevoegde kortfilm dus, volgt het verhaal van de 90-jarige Colette Marin-Catherine, die terugkeert naar een Duits concentratiekamp waar haar broer na 74 jaar werd vermoord.

Als jong meisje vocht ze tegen Hitlers Nazi’s als lid van het Franse verzet“, luidt een synopsis van The Guardian. “74 jaar lang heeft ze geweigerd voet aan wal te zetten in Duitsland, maar dat verandert wanneer een jonge geschiedenisstudent genaamd Lucie in haar leven komt. Bereid om oude wonden te heropenen en de verschrikkingen van die tijd opnieuw te ervaren, Marin-Catherine biedt belangrijke lessen voor ons allemaal.

Iets waar ze bij Respawn, die je ook kent van Titanfall, Apex Legends en Star Wars Jedi: Fallen Order dus terecht fier op mogen zijn.

Via de link in onderstaand Twitter-bericht kan je de film gratis zien trouwens. Zeker doen dus!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d