Krijgen we 10 jaar na release een sequel voor Ryse: Son of Rome?

Bij release van Xbox One waren er twee launch titels waar ik fan van was. Dead Rising 3 en Ryse: Son of Rome. Het ziet er nu naar uit dat Ryse: Son of Rome een sequel krijgt.

Ik ben fan van games met een geschiedkundige achtergrond met een flinke portie actie en die lekker wegspelen. Games zoals For Honor, Assassin’s Creed Valhalla en Ryse: Son of Rome zijn dan ook helemaal mijn ding.

Bovendien kunnen films als Centurion, King Arthur, The Lost Legion en The Eagle, of series als Barbarians mij weergaloos boeien. Het was dan ook niet meer dan logisch dat ik zot was van Cryteks Ryse: Son of Rome, en dat ook ik stiekem hoopte op een sequel.

Wel mijn gebeden werden misschien aanhoord want volgens bepaalde bronnen zou er wel degelijk een sequel in ontwikkeling zijn, en ook dit keer bij Crytek. Dit nieuws komt van XboxEra-host ‘Shpeshal Ed,’ die in zijn meest recente uitzending het volgende wist te vertellen: “So this person told me, “yep there’s a new Ryse in development. I can’t give you dates and I can’t give quarters of when things are happening, just that there’s a Ryse in development, and like I said I’ve been given pictures of stuff that leads me to believe this person is legit.”

Nog volgens Ed zou de sequel multiplatform zal zijn, een breuk met de traditie van de eerste game die exclusief was voor Xbox One en pc. Dit betekent waarschijnlijk dat Crytek het IP van Microsoft heeft verkregen en zelfs zou kunnen werken aan het porten van de originele game naar andere platforms zoals PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch. Iets wat het eerder al deed met Crysis Remastered.

Dit zou de weg kunnen effenen voor Ryse 2 als een volledige Xbox Series X / S- en PlayStation 5-titel, gebruikmakend van de CryEngine op de nieuwste generatie consoles.

Geef toe, daar krijg je toch goesting van? Ik zou het alvast geen slecht idee vinden om eerlijk te zijn.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)