fbpx

“Het is niet ondenkbaar dat we dit jaar geen nieuwe Call of Duty krijgen” zegt insider

Call of Duty Vanguard

We hebben slecht nieuws voor de Call of Duty-fans die uitkijken naar de release van Vanguard dit jaar. Volgens bepaalde bronnen/geruchten zouden we dit jaar geen nieuwe Call of Duty krijgen.

Dat is wat de befaamde TheMW2Ghost op zijn Twitter-pagina beweert. En dat hoeft trouwens geen verrassing te zijn. Er kwamen recent al berichten dat de ontwikkeling van de volgende titel vol problemen zit, aldus een tweet van insider Tom Henderson. Die onthulde eerder deze maand het volgende “Vanguard… Simpel gezegd, is een verdomde ramp. Het is zelfs zo erg dat het me niet zou verbazen als de ontwikkeling zal worden tegengehouden“.

En laat ons eerlijk zijn, met titels als Call Of Duty: Warzone en Call Of Duty Mobile rijft het bedrijf al bakken vol geld binnen. Daarbovenop presteert ook Cold War heel goed en blijft de Zombies-modus aan populariteit winnen. Er zouden trouwens plannen zijn, zo bleek ook al uit het verleden, om van Zombies een aparte titel te maken.

Terug naar Call Of Duty 2021. Op zijn Twitter-pagina deelde TheMW2Ghost enkele interessante weetjes over de status van deze nieuwe telg. Hij begint met “Er is nog steeds geen releasedatum, laat staan aankondiging, voor Vanguard.” Verder vult hij aan met “Dit is het laatste nieuws dat er geen definitieve beslissing is genomen over de release, en het is “mogelijk” dat we Vanguard dit jaar niet zullen zien.”

Hij geeft daar ook wat duiding bij nog. “Er wordt gesproken over een soort van vernieuwing voor MW19, of een aanvullende stroom van meer content voor deze titel. Er is zoveel onuitgegeven en mogelijk opgeslagen voor MWII. En, natuurlijk, Cold War vooraan en in het midden.” Zo kreeg Modern Warfare onlangs drie nieuwe mappen voor de multiplayer-modi. Dit zonder enige voorafgaande aankondiging van Activision.

Gezien het feit dat de uitrol van live content in games volgens een vast schema verloopt, was het vreemd om te zien dat deze mappen uit het niets verschenen. Bovendien waren heel wat spelers verrast toen ze net zo snel werden verwijderd als ze werden gelanceerd. En dan nog een ander verhaal dat beweert dat Vanguard zou verschijnen op zowel old gen als new gen, maar met duidelijke verschillen tussen beide versies.

Er broeit dus iets in de interne keuken van Activision maar wat, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Uiteraard zijn dit allemaal geruchten en is de informatie afkomstig van leakers, maar er is nog steeds het gezegd “Waar rook is, is vuur…” Maar als het waar is, dan zou dit de tweede keer (de eerste keer was in 2004) zijn dat we geen Call of Duty-game krijgen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: