“Bethesda’s Starfield verschijnt nog dit jaar” zegt Bethesda YouTuber

Hoe zou het eigenlijk zitten met Bethesda’s prestigieuze scifi-titel Starfield? Niet slecht als we bepaalde bronnen mogen geloven. Meer nog, volgens hen is het niet ondenkbaar dat we de titel nog dit jaar mogen verwachten.

Een eerste reden is Microsofts acquisitie van ZeniMax Media, en de bevestiging van hun aanwezigheid op de komende digitale E3 in juni van dit jaar, waardoor wordt aangenomen dat Bethesda’s volgende grote release voor dit jaar zou zijn.

Starfield is een RPG die ons meeneemt naar een gigantische open spelwereld, dat is eigenlijk alles wat we voorlopig zeker weten sinds de aankondiging van de game zo’n drie jaar geleden. Voor de rest hield de studio zowel de rangen als de lippen van hun medewerkers gesloten. Wat op zich al een grote prestatie is in dit wereldje. Vraag het maar eens aan Ubisoft waar het regelmatig opendeurdag is op het vlak van lekken…

Een andere reden wordt dan weer aangehaald door Bethesda YouTuber MrMattyPlays die informatie ontdekte rond Starfields releasedatum. Hij baseert zich hiervoor op een recente en nieuwe copyright aanvraag van Bethesda voor Starfield, waarin een datum wordt geprikt voor dit jaar. MrMattyPlays voegt daar nog aan toe dat een van zijn contacten bij Bethesda hem wist te vertellen dat Starfield tegen het einde van 2021 zou verschijnen.

Een derde reden wordt aangehaald door Twitter-gebruiker Klobrille. Hij verwijst naar bedrijfsadvocaat Richard Hoeg die zegt dat handelsmerken die op deze manier worden weergegeven, meestal betekenen “wanneer het werk zonder beperkingen voor het publiek beschikbaar wordt gesteld“.

Het zou dus best eens kunnen dat we binnenkort meer te weten komen over Starfield, zeker nu de E3 toch wel stilletjes in zicht begint te komen. Wij houden onze oren en ogen alvast geopend en houden jullie op de hoogte mocht er meer informatie verschijnen hierrond.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)