fbpx

EA ontkent dat het spelers pusht om geld te spenderen aan FUT’s loot boxes

Wat de ene verdient door uit te pakken met season- en battle passes, verdient een ander dan weer door microtransacties en loot-cards/boxes. EA ontkent alvast dat het spelers pusht om loot boxes, nog steeds verboden ik België trouwens, aan te schaffen.

EA ontkent ten stelligste dat het FIFA-spelers onder lichte dwang aanzet om geld te spenderen aan FUT loot boxes. Dit nadat een “gaming insider” de hand kon leggen op interne marketingdocumenten en deze lekte naar de pers.

Het Amerikaanse CBC’s Go Public publiceerde twee pagina’s uit een intern FIFA 21-document dat het bedrijf hun aanpak rond Ultimate Team aanhaalde, de controversiële modus wier loot-boxes werden omschreven als gokken.

In een van die documenten stond namelijk het volgende geschreven: “FUT is the cornerstone and we are doing everything we can to drive players there,”

Een ander gelekt document vermeldt dan weer het volgende zinnetje: “all roads lead to FUT“, en onthult EA’s plan om spelers richting FUT te sturen vanuit andere FIFA-spelmodi. Dit meteen ook de reden waarom de insider de documenten lekte, hij voelt zich namelijk niet goed bij de manier waarop zijn werkgever het aanpakt. Hij en zijn collega’s die eveneens aan videogames werken voelen zich slecht wat betreft de manier van werken met loot boxes.

We kunnen er eigenlijk niets aan doen, want uiteindelijk probeert [het] bedrijf geld te verdienen en investeerders tevreden te stellen,” laten de medewerkers weten.

EA’s reactie bleef niet lang uit trouwens. Het bedrijf was er als de kippen bij om dit alles te ontkennen. EA beschuldigde Go Public na publicatie van de documenten met een “sensationeel verhaal met een verkeerde voorstelling van zaken” te willen uitpakken.

In een lange verklaring aan Eurogamer zei EA: “We zoeken altijd naar mogelijkheden om meer spelers kennis te laten maken met modi in onze games. Onze FIFA-spelers verwachten nieuwe inhoud die de service opwindend maakt, dus dat is een constante focus voor ons.”

EA legt er zelf nog eens de nadruk op dat “we mensen niet ‘pushen’ om in onze games te spenderen. Waar we die keuze bieden, letten we er heel goed op dat we niet meer uitgeven dan verdienen in het spel, en de meeste FIFA-spelers geven nooit geld uit aan in-game items.”

Zoals dat zo vaak het geval is in dit soort verhalen nemen we aan dat er langs beide kanten wel een stukje waarheid zit. Zelf heb ik nog nooit geld gespendeerd aan loot boxes maar ik kan aannemen dat sommige mensen daar heel wat geld insteken, wat nog steeds hun eigen keuze is. Toch?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: