RuneScape komt deze zomer naar Android en iOS

Heel wat gamers hebben jaren geleden zonder twijfel de browser-based RPG RuneScape gespeeld. Deze viert dit jaar zijn 20e verjaardag en daar hoort natuurlijk heel wat lekker bij. Ontwikkelaar Jagex maakte bekend dat we deze zomer een mobiele versie van de game mogen verwachten, zodat we op elk moment van de dag Gielinor kan verkennen.

Deze mobiele versie van RuneScape is tijdens de lancering volledig gratis. En er is meer goed nieuws voor de huidige RuneScape-spelers, want door de cross-platform-mogelijkheden zal je jouw avontuur van op de desktop kunnen verderzetten op je mobiel.

De game wordt ook geoptimaliseerd aan het kleinere scherm met een mobiel-vriendelijke gebruikersinterface en krijgt ook visuele en technische verbeteringen. De weergave en bediening zijn aangepast en ook de tutorial is herwerkt. Menu’s, iconen, tekst en texturen zijn allemaal opnieuw ontworpen en gevechtsmechanismen zijn aangepast voor mobiele spelers.

Er is al een mobiele versie van Old-School RuneScape en daar komt nu dus ook een draagbare versie bij van de ‘nieuwe’ RuneScape. Je kan de game nu al terugvinden in de App Store en de Google Play Store.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.