fbpx

Ontwikkelaar: “De voorbije iteratie van Verdansk in Warzone is voorgoed begraven”

Verdansk Warzone

Wie in een battle royale-game al eens een wissel van map heeft meegemaakt, weet dat de makers van die game graag de oude map achter handen houden om ooit te hergebruiken. Call of Duty: Warzone-spelers moeten dit alvast niet verwachten, aldus developer Raven Software.

Amon Hodge, creative director bij Raven Software, vertelt dat de hedendaagse uitvoering van de Verdansk-map (lees: de map zoals ze tot voor het huidige seizoen was) nooit meer in dezelfde vorm speelbaar zal zijn. Verwacht dus geen unieke events waarin je nog eens in het Verdansk van enkele weken geleden zal kunnen rondlopen.

Momenteel spelen miljoenen Warzone-spelers op een andere versie van diezelfde map. Om de free-to-play-titel te laten aansluiten bij het verhaal van Call of Duty: Black Ops Cold War, kreeg Verdansk een uitgebreide reskin die de spelwereld naar 1984 terug katapulteert.

Veel spelers vroegen zich intussen af of er een nieuw lighting model werd losgelaten op de battle royale-titel. Hodge verklaart dit door te duiden dat de game zich nu in de lente afspeelt, waardoor lichtinval en kleuren aangepast werden om dit meer weer te geven.

Eerder had Hodge trouwens ook al verteld dat Raven aan een update werk voor new-gen consoles, zodat de game nog performanter op PlayStation 5 en Xbox Series X/S zal draaien.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d