PlayStation 5 zal meer exclusives hebben dan voorgaande consoles

En dat is nieuws waarvan wij het toch alvast zeer warm beginnen te krijgen.

Eerder deze week werd het, toch ietwat verbazende, nieuws aangekondigd dat de PS-exclusive MLB The Show 21 voor het eerst in zijn geschiedenis ook zal uitgebracht worden op Xbox. Dit is echter bij veel PlayStation-aanhangers in het verkeerde keelgat geschoten, aangezien dit de allereerste keer is dat een Sony-exclusive op het platform van een rechtstreekse concurrent wordt uitgebracht.

Vanuit het verleden wisten we al dat Sony niet vies is om eerder aangekondigde exclusives uiteindelijk ook op andere platformen vrij te geven. Zo vonden onder meer Horizon Zero Dawn en Death Stranding eerder al hun weg naar PC. Om deze rechtstreekse aanval op de PlayStation-community toch wat te temperen, had CEO Jim Ryan alvast wat geruststellend nieuws in petto:

“We have been quietly but steadily investing in high-qualify games for PlayStation, and we will make sure that the PS5 generation will have more dedicated software than ever before,” he said.

Zo kunnen we concluderen dat de nieuwste console van Sony meer exclusives zal kunnen voorleggen dan zijn voorgangers. Sommige PS5-games werden eerder echter ook al uitgebracht op de PlayStation 4, waaronder Spider-Man: Miles Morales, en ook Horizon: Forbidden West zal datzelfde lot ondergaan.

De toekomst kleurt echter toch ook lichtjes rooskleurig, aangezien er twee aanstormende échte PS5-exclusives onderweg zijn, met name Returnal en Ratchet & Clank: Rift Apart. Beide games hebben heel hard beroep gedaan op de supersnelle SSD van Sony’s nieuwste console, waardoor een release op voorgaande consoles praktisch onmogelijk is. Ze zouden bovendien ook de nieuwe functies van DualSense controller tot het uiterste benutten.

Het blijft voorlopig koffiedik kijken of Sony al dan niet van plan is om (snel) van koers te veranderen wat betreft het uitbrengen van nieuwe titels op de PlayStation 4, maar gezien zijn grote succes lijkt het ons eerder dat het schip nog wel even vooruit zal varen.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.