fbpx

Halo Infinite krijgt muziek die zich aanpast aan intensiteit van de gevechten

Halo Infinite

Het was een enorm koude douche toen Microsoft enkele weken voor de geplande release bekend maakte dat Halo Infinite niet samen met de Xbox Series X|S zou verschijnen. De backlash na de teleurstellende onthulling van de gameplay was te groot en Microsoft stuurde ontwikkelaar 343 Industries terug naar de tekentafel.

Ondertussen werkt men heel hard verder aan de game, die eind dit jaar zou moeten uitkomen. Al is het verdacht stil rond de game. Eind februari kregen we nog nieuwe gameplaybeelden voorgeschoteld, maar sindsdien was er weer radiostilte. Tot nu, want in een nieuwe video onder de noemer #Ask343 zoomt het ontwikkelteam in op het audiodesign.

Zo komen we onder andere te weten dat het team een audiosysteem heeft ontwikkeld dat zich aanpast aan wat er zich op het scherm afspeelt. Wanneer je de wereld aan het verkennen bent, zal er rustige muziek te horen zijn. Wanneer je een gevecht aangaat zal de muziek aanzwellen en in grote gevechten wordt alles nog een pak intenser.

Ook wanneer je vanop afstand het gevecht aangaat met bijvoorbeeld een sniper, zal de muziek ook anders zijn dan wanneer je van dichtbij je vijanden het leven zuur maakt. Daarnaast willen ze de iconische geluiden van onder andere het Plasma Pistol zo goed mogelijk nabootsen.

En er is nog meer goed nieuws voor nostalgici. Want Jeff Steitzer , de bekende stem die tijdens multiplayerpotjes je killstreak omroept, maakt opnieuw zijn opwachting. “Double Kill!

Halo Infinite moet deze herfst beschikbaar zijn voor Xbox-consoles én PC.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: