fbpx

Nintendo klaagt Bowser aan

Ja, je leest het goed. Het Japanse bedrijf klaagt Bowser aan. Niet de wereldberoemde aardsvijand van Mario, maar Gary Bowser. Deze Canadees is een hacker en leidde het hackerscollectief Team Xecuter. Zij verspreiden al jaren hacks om op consoles gekopieerde games te spelen.

De 51-jarige Bowser werd vorig jaar samen met zijn 48-jarige Franse kompaan Max Louarn gearresteerd en nu sluit ook Nintendo zich aan met een klacht tegen beide heren.

Nintendo noemt Team Xecuter een internationale piratenorganisatie die al jaren producten en diensten uitbrengt die in strijd zijn met de auteursrechten van Nintendo. Zo verkocht de organisatie al jaren toestellen om de 3DS en Switch mee te hacken.

Nintendo eist een schadeclaim van $2.500 per verkocht toestel en daarbovenop $150.000 per inbreuk op hun auteursrechten. Het ziet er dus naar uit dat Bowser en Louarn diep in hun portemonnee mogen duiken…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: