Amazon trekt de stekker uit The Lord of The Rings-MMORPG

Het leek erop dat fans van The Lord of The Rings heel wat hadden om naar uit te kijken. Niet alleen werkt Amazon naarstig aan de productie van een televisieserie gebaseerd op de boeken van Tolkien, maar het Amerikaanse bedrijf had ook een MMORPG in ontwikkeling. Deze laatste lijkt nu het levenslicht nooit te zullen zien.

Amazon werkte voor deze The Lord of The Rings-MMORPG samen met de Chinese ontwikkelaar Athlon Games. Bedoeling was om deze zomer een eerste bèta uit te brengen en de game uiteindelijk in 2023 uit te brengen voor consoles en PC.

Maar Athlon Games werd eind vorig jaar overgenomen door de Chinese mastodont Tencent. Zij hebben bij zowat alle uitgevers wel aandelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld voor 40% eigenaar van Epic Games en bezitten ze 5% van de aandelen van Activision.

Na de overname gingen Tencent en Amazon in gesprek over de lopende projecten, waaronder deze MMORPG. Maar volgens de Amerikaanse nieuwswebsite Bloomberg zijn de onderhandelingen afgesprongen waardoor Amazon genoodzaakt is om de ontwikkeling in eerste instantie te staken.

Hopelijk vindt Amazon nog een andere ontwikkelaar voor de game, al lijkt de kans klein dat we deze MMORPG van The Lord of The Rings ooit nog zullen terugzien.

Dan focussen we onze blik Saurongewijs dan maar op die andere The Lord of The Rings-game die in 2022 moet verschijnen: Gollum.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.