fbpx

Remedy en Epic Games werken samen aan Alan Wake 2

Alan Wake

Wie herinnert zich nog de psychologische thriller Alan Wake uit 2010? De game maakte zodanig veel indruk dat de fans en liefhebbers van het genre reeds jaren smeken om een sequel. En die zou er best wel eens kunnen komen…

In maart vorig jaar kondigden Remedy Entertainment (Max Payne) en Epic Games aan dat ze een deal hadden gesloten rond de release van Remedy’s “volgende twee nog onaangekondigde games”. Beide games zouden multiplatform zijn, en zelf omschreef Remedy de eerste game als hun meest ambitieuze project ooit.

VentureBeat’s Jeff Grubb beweert nu dat die eerste game van Remedy dus Alan Wake 2 zou zijn. Dat vertelde hij gisteren in een uitzending van zijn Game Show Mess op Twitch.  

We geven graag toch nog eens mee waar de game Alan Wake om draaide. Alan Wake is een succesvolle schrijver van spannende horrorverhalen. De man heeft last van een schrijversblok en trekt naar een klein dorpje genaamd Bright Falls (Washington) om tot rust te komen. Dat is echter geen succes want zijn vrouw verdwijnt…

In het, op het eerste zicht, rustige stadje Bright Falls staat je een intens en grootschalig avontuur te wachten. Dit in een realistische en dynamische omgeving waar je vrij kan rondlopen. De game heeft een diep psychologisch plot en dit levert een unieke spelervaring op. In de spelwereld spelen licht en duisternis een grote rol. De game heeft een realtime dag- en nachtcyclus waar je rekening mee moet houden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Remedy en Epic Games werken samen aan Alan Wake 2'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: