fbpx

Waan je Mr. Robot in Belgische hacking game Midnight Protocol

Hacken – en dan heb ik het niet over de Hollands-Vlaamse variant op boenke boenk muziek – is een bezigheid die voor heel wat mensen tot de verbeelding spreekt. Het beeld van een louche figuur dat in een donkere ruimte bij schermlicht gedrapreerd in een hoodie (met kap op) lustig op een klavier aan het tokkelen is met een Matrix-style codescherm op z’n netvlies, is allomtegenwoordig. Maar hacken kan ook de basis zijn voor een goed verhaal, zo gelooft het Limburgse LuGus Studios.

In een announcement trailer leren we Midnight Protocol kennen. Een RPG die je enkel met je toetsenbord bestuurt. In deze game waan jij je een hacker die beveiligingssystemen omzeilt, servers binnendringt en diep begraven geheimen blootlegt. In het eerste opzicht lijkt het voornamelijk een puzzelgame met de nodige hackers-estethiek. LuGus belooft echter een dikke twintig uren story-driven gameplay.

Behoorlijk intrigerend allemaal. Je kan het spel alvast wishlisten op Steam. Komende zomer zouden we er al mee aan de slag kunnen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

Eén opmerking over 'Waan je Mr. Robot in Belgische hacking game Midnight Protocol'

  1. Super. Na 14 jaar of zo te hebben moeten wachten op een vervolg op “evil genius”, komt er nu precies ook een vervolg van “Uplink”. Ik heb toen ook super veel gespeeld op dat spel, maar het was toen meer gericht op een nichemarkt dan voor het groot publiek.

Reacties zijn gesloten.

%d