fbpx

THQ kondigt nieuwe voetbalmanagementgame We Are Football aan

Als ik aan voetbalmanagementgames denk, springt er meteen een titel uit: Football Manager van ontwikkelaar Sports Interactive. Deze game staat al jaren op eenzame hoogte wat betreft data, diepgang en spelplezier. Al is een beetje concurrentie altijd goed om de koning alert te houden.

Dat moeten THQ Nordic en ontwikkelaar Winning Streak Games ook gedacht hebben. Want zij hebben zopas de nieuwe voetbalmanagementgame We Are Football aangekondigd voor PC.

Tijdens je carrière zal je zowel de functie van hoofdcoach als manager op jou nemen. Dit zowel van mannen- als vrouwenteams. Hierdoor zal je instaan voor onder andere het organiseren van de dagelijkse trainingen, het uitdokteren van de juiste technieken, jonge spelers scouten, sponsorcontracten onderhandelen, artikels aankopen voor de fanshop én het stadion en de omliggende faciliteiten opbouwen en onderhouden.

De ontwikkelaar zegt een game te willen voorschotelen waarbij we de volledige controle hebben over ieder aspect binnen de club. En dit zonder het overzicht te verliezen in de vele parameters en menu’s. Toegankelijkheid moet voorop staan, net zoals bij de klassieke managementgames. Het moet zelfs mogelijk zijn om een volledig seizoen te spelen in slechts twee uur tijd.

Een belangrijk aspect volgens de ontwikkelaars is het feit dat je de mogelijkheid zal krijgen om je eigen competities en teams te maken in een uitgebreide editor. Zo kan je ervoor kiezen om de game automatisch spelers te laten creëren om je team op te vullen, je eigen shirts en badges maken én je eigen visuals integreren in de game.

Dit klinkt alleszins veelbelovend, maar er is volgens mij één groot minpunt te bespeuren ten opzichte van Football Manager. We Are Football bevat namelijk géén officiële teams, spelers en competities. Hiervoor zal dus beroep gedaan moeten worden op modders om alle data in de game te krijgen via de editor. Of je kan natuurlijk zélf alles aanpassen.

We Are Football verschijnt op 10 juni enkel op PC via Steam.

Features

 • Easy to grasp: learn the details while you play
 • A throwback to classic traditional management games
 • Vast management options: control Finance, Sponsors, HR, Organisation, Fan Support, Club Members, Stock Market, Fan Funds and more
 • Develop your management skills like in RPGs
 • All recent developments of professional football will find their way into the game
 • Detailed team and player stats
 • Modern training and realistic training schedules
 • Individual player skill trees
 • Complete psychological profiles for your players to find the perfect harmony for your team
 • Control the development of young players years before they sign their first contract
 • Match-engine with focus on the ball and players who participate in offensive manoeuvres
 • Spectacular half-time speeches
 • Build your stadium and your club area in 3D, and visit your club’s museum
 • Use the in-built assessment test to find your perfect club

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: