fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 11)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Het weekend mocht deze keer iets langer duren wat mij betreft. Met de start van The Falcon and the Winter Soldier op Disney+, de start van The Lost Pirate Kingdom op Netflix en mijn liefde voor Teresa Mendoza in Queen of the South, eveneens op Netflix zal het weekend veel te kort zijn.

En dan heb ik het nog niet gehad over mijn avonturen in The Oldest House in Control, mijn fratsen op het slagveld in Cold War’s multiplayer of mijn jacht naar rijkdom en glorie in World of Warcraft: Shadowlands.

En wat met mijn twijfels… Zou ik Marvel’s Avengers, nu de game op PS5 beschikbaar is, dan toch een kans geven? Of kies ik toch voor Cyberpunk 2077 dat nog steeds om mijn aandacht smeekt? Keuzes, zo veel keuzes, en zo weinig tijd…

Reikhalzend kijken we uit naar de eerste aflevering van The Falcon And The Winter Soldier op Disney+

MrRolfson

Net zoals Praga ga ik zeker de eerste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier kijken op Disney+. WandaVision kon mij minder bekoren, ik vond de eerste afleveringen té bizar om door te zetten, dus ik hoop dat ik met deze nieuwe reeks een verse dosis Marvel-goodness geserveerd krijg. En wie weet zet het mij wel aan om eindelijk aan Marvel’s Avengers te beginnen op PS5.

Deze week heb ik mij samen met mijn zoon en dochter ondergedompeld in de wereld van Fortnite. Het bouwen laat ik met plezier achterwege, maar toch zijn we de afgelopen dagen al een paar keer als laatste overlever overgebleven. Dus de kans bestaat dat ik dit weekend wat solo-potjes ga spelen. Verder trek ik naar de futuristische toekomst met Pacer, een hogesnelheidsracer die ik aan het reviewen ben op Xbox.

Tot slot staat er zaterdag ook Milaan-San Remo op het programma. Na de indrukwekkende fratsen van Van Aert en van der Poel eerder deze week, verwacht ik ook in deze Italiaanse klassieker vuurwerk.

Kevin trekt er dit weekend waarschijnlijk opnieuw op uit als The Mandalorian in Fortnite…

RoMa

Sinds vorige week ben ik helemaal mee met Remnant: From The Ashes. Deze game kan je trouwens de hele maand nog gratis scoren als je een PS Plus-abonnement hebt. Samen met m’n squad hebben we al heel wat gruwelijke wezens zoals Gorefist en The Unclean One neergeknald. Nu we krijgen even grijze haren van The Barbed Terror. Niet goed voor m’n anger management, zo’n soulslike shooter.

Ik heb in sneltempo The Umbrella Academy gebingewatched. Wat een topreeks! Zo ben ik net op tijd klaar voor de start van het derde seizoen van Drive To Survive. Dat is een docureeks die ons een blik gunt achter de schermen van het vorige Formule 1-seizoen. Ik ben benieuwd welke fratsen Daniel Ricciardo, mijn favoriete rijder trouwens, deze keer uithaalt in zijn laatste seizoen bij Renault.

Remnant From The Ashes is zeker geen makkelijk game, maar RoMa gaat de strijd toch aan!

Ardtieboy

Dit weekend ga ik wellicht niet zo heel veel voor mijn schermen zitten. Ons jaarlijks familieweekend staat namelijk voor de deur, al gaat dit alles er dit jaar een tikkeltje anders uitzien. Zo gaan we niet of verplaatsing, laat ik de multiplayer games thuis en gaan we gewoon met z’n allen in de tuin zitten en tonnen gezelschapsspellen spelen. In mijn rugzak stak ik enkele spellen zoals King of Tokyo, Throw Throw Burrito, Exploding Kittens en Saboteur.

Tussendoor ga ik uiteraard ook wat Hearthstone spelen; ik ben er trouwens in geslaagd voor het nieuwe seizoen Seasonal Rank 50 te behalen. Een kus van de juf, een bank vooruit en een gloednieuwe skin voor mijn Paladin. Als het ’s avonds te koud wordt en we met zijn allen terug naar huis trekken, is de kans groot dat ik snel Lazlo nog eens ping om nog snel een uurtje World of Warcraft te spelen. We beloofden elkaar dat we tot level 20 zouden spelen en dan wel zouden zien wat te doen. Ik voel de spreekwoordelijke bui al hangen…

Een spelletje Heartstone kan er bij Ardtieboy altijd wel bij.

Lazlo

Mijn madam is jarig, dus op vrijdag voor een keertje geen schermtijd als ontspanning. Er komen enkele vrienden langs om op ons terras – volledig corona-proof uiteraard – een pintje/warme choco (ja, het wordt koud, we zijn ons ervan bewust) te nuttigen.

Dat neemt niet weg dat ik komend weekend – tussen het verwennen van mijn vrouw en het verzorgen van mijn uitziekende dochter door – hier en daar een gamemomentje tracht in te plannen.

Mijn chauvinistische zelve zet alles deze keer in het kader van Black Legend, een stukje Belgische trots van Warcave, een studio uit Geel. Deze donkere turn-based RPG verschijnt volgende week. Hou de Pragalicious frontpage dus zeker in de gaten voor een review van yours truly.

Tussen het verwennen van zijn madam door, trekt Lazlo met het Belgische Black Legend naar de Gouden 17e eeuw.

Yakkoi

Na het uitspelen van Rage 2 wordt het tijd om me te verdiepen in een nieuwe single player game. De Final Fantasy VII remake is de uitverkorene, een game die via PlayStation Plus in mijn bezit kwam en die ik al lang wou spelen. Eens kijken of deze me meer kan bekoren dan Final Fantasy XV, de enige andere Final Fantasy-game die ik wist uit te spelen.

Ondertussen maak ik nog tijd om met m’n maten Valheim verder te spelen en met de boot nieuwe leefgebieden te ontdekken zoals de Mistlands en de beruchte vulkanen. Het begint ook te kriebelen om de VR nog eens aan te zetten en Walking Dead: Saints and Sinners nog eens verder te spelen. Top VR game die ik dringend eens verder moet spelen!

Creatief zombies knallen in VR met Walking Dead: Saints and Sinners!

Luca

Als PlayStation Plus abonnee durf je wel eens te vergeten dat je elke maand twee gratis games kan scoren. Vaak zijn dit games die eerder onopgemerkt aan je zijn voorbijgegaan, maar die je nu desondanks toch een kans wilt geven, zeker aangezien je ze gratis en voor niks op je console kan downloaden. Deze keer was het de beurt aan Control: Ultimate Edition en Remnant: From the Ashes.

Op aanraden van mijn goede vriend Lazlo, heb ik me deze week voor een eerste keer durven wagen aan die eerste titel. En tot op heden, werd dit een zeer aangename verrassing. Zeer opwindende en interessante game, die gewoonweg heel goed in elkaar steekt. Dit weekend ga ik proberen om hem volledig soldaat te maken.

Qua series ben ik vorige week begonnen aan Studio Tarara, een tragikomische Vlaamse televisiereeks die je terugneemt naar de beginjaren van VTM. Zeer aangename kijkervaring en ideaal als je, net als ik, maar geen genoeg kan krijgen van de Belgische mediawereld. Aangezien een week zeven lange dagen telt, staat deze serie momenteel ook al als afgevinkt op mijn to-see lijstje. Daarom zal ik dit weekend de wondere wereld van Streamz verder ontdekken, in de hoop om weer op een verrassend Belgisch kijkstuk te botsen.

Na Praga vorige week, trekt Luca nu ook op onderzoek in Control: Ultimate Edition.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d