Meer dan de helft van de Ghost of Tsushima-spelers speelde de game uit

Ghost of Tsushima

Ik maak, en ik doe hiervoor mijn uiterste best, er een erezaak van om elke single-player game die ik begin ook uit te spelen tot de eindcredits over het scherm rollen. Iets wat ik ook deed met Ghost of Tsushima en ik was niet de enige zo blijkt.

Ik twijfel er niet aan dat er heel wat gamers zijn die een spel kopen, het een paar uur spelen, en het dan om allerlei redenen opzij leggen of doorverkopen. Niets om beschaamd over te zijn natuurlijk maar in sommige gevallen is het wel jammer dat je hierdoor soms fantastische games niet uitspeelt.

Nu in alle eerlijkheid was ik hier in het verleden ook schuldig aan tot ik doorhad dat mijn pile of shame aan niet uitgespeelde games te hoog was. Dat moest dus anders en vanaf dan ga ik er prat op dat ik zo goed als al mijn single player-games uitspeel.

Er zijn zo van die titels echter die heel veel spelers tot het einde aan hun scherm gekluisterd kunnen houden, en Ghost of Tsushima is er daar eentje van. Uit onderzoek van Ungeek blijkt namelijk dat maar liefst 50,2 procent van de gamers die het spel in huis haalden, het ook effectief heeft uitgespeeld, en dat in een open-spelwereld waar zo veel te doen en te beleven viel.

Ook ik moest mezelf meermaals dwingen om dat ene icoontje toch voor even te negeren, tevergeefs trouwens… Maar ik slaagde er toch maar mooi in de Mono No Aware-trophy te scoren door de verhaallijn uit te spelen.

Door deze prestatie nestelt de titel zich in de top 3 der meest uitgespeelde games. Op de eerste plaats staat Marvel’s Spider-Man met 50,8 procent en op de derde plaats vinden we Assassin’s Creed Origins met 38.2%

Heb jij Ghost of Tsushima uitgespeeld?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)