fbpx

Online multiplayer van Watch Dogs: Legion krijgt op termijn crossplay

Watch Dogs Legion

De online multiplayer van Watch Dogs: Legion werd vorige week dinsdag op de wereld losgelaten en wordt gesmaakt door de fans. Toch bleek er, naast het ontbreken van de PC-variant van de multiplayer, een ander groot gemis te zijn.

Zo ontbreekt er op dit moment crossplay in de multiplayer. Dit wil zeggen dat je het niet kan opnemen tegen gamers die de game op een andere consolefamilie spelen. En dat is zeker frustrerend als dit het geval is met je vrienden.

Maar ook wanneer jij al een PlayStation 5 op de kop hebt kunnen tikken en je kameraden nog niet, heb je een probleem. Want ook crossplay over de consolegeneraties heen is een no-go op dit moment.

Maar Ubisoft heeft op Twitter aangegeven dat het werkt aan zowel crossplay als cross-generation-play. Dit deden ze door te antwoorden op een vraag van een fan. Het is alleen niet duidelijk wanneer deze feature wordt ingebouwd.

Voor mij is dit ondertussen onontbeerlijk geworden voor een succesvolle multiplayer. Dus de vraag blijft waarom Ubisoft dit niet onmiddellijk heeft geïntegreerd in hun game.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d