fbpx

Het sfeervolle Paradise Lost krijgt een concrete releasedatum

Het goede nieuws is dat we alvast niet al te lang meer op onze honger zullen moeten blijven zitten.

Paradise Lost is een alt-history walking simulator avonturenspel dat zich afspeelt in een post-apocalyptisch Europa. In de game heeft de tweede wereldoorlog namelijk geen zes, maar wel zo’n twintig jaar langer geduurd. Nazi-Duitsland stond op het punt van de afgrond, vooraleer ze hun arsenaal aan nucleaire wapens op heel Europa loslieten, waardoor het continent werd teruggeschroefd tot een onbewoonbare woestenij. De Nazi’s waren hier echter op voorbereid en hadden meerdere versterkte bunkers in heel Europa geïnstalleerd, waar ze de nucleaire winter konden doorkomen, vooraleer ze de overwinning zouden opeisen. Maar toen ging er plots iets fout in een bunker in het Poolse Krakau. De protagonist van de game is Szymon, een 12-jarige Poolse jongen die zich ergens in de jaren 80 een weg probeert te banen door het verwoeste landschap, op zoek naar antwoorden.

De game werd eind 2020 voor een eerste keer getoond, waarna het voor lange tijd relatief stil bleef. Maar nu hebben we dus eindelijk een exacte releasedatum gekregen. Op woensdag 24 maart zullen we eindelijk aan de slag kunnen met deze veelbelovende Indie game. Zowel op PlayStation 4, Xbox One, als PC zullen we onze handen vuil kunnen maken. Bovendien zou de game via backwards compatibility ook bespeelbaar moeten zijn op de current-gen consoles.

Het spel wordt uitgegeven door het Poolse gamebedrijf All in! Games, wat een relatief nieuw en kleiner gamebedrijf is. Dit maakt ons in ieder geval des te enthousiaster om de game uit te proberen, aangezien kleinere bedrijven minder beïnvloed worden door commerciële belangen en vaak verrassen met innovatieve storylines.

Als jullie, net zoals ons, laaiend enthousiast zijn over deze aankomende Indie game, dan kan je hieronder alvast genieten van enkele minuten gameplay om zo je honger al een beetje te kunnen stillen. Aftellen naar 24 maart.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.

%d bloggers liken dit: