fbpx

Call of Duty: Warzone viert zijn eerste verjaardag

Activision heeft meer dan redenen genoeg om met fors zijn eerste verjaardagskaarsje uit te blazen.

Gisteren exact een jaar geleden, op dinsdag 10 maart 2020, proefden we een eerste keer van het lekkers dat Warzone voor ons te bieden heeft. Komisch genoeg viel dit nagenoeg samen met de eerste lockdown in ons land; amper een week later werden we ondergedompeld in ons eerste langdurende isolement, waarna de cijfers van Warzone spectaculair de lucht in schoten. Een jaar later kan de game dus meer dan indrukwekkende statistieken voorleggen. Des te reden meer voor Activision om de verjaardagstaart boven te halen.

Een jaar later, en ondertussen in onze tweede (zelf-)opsluiting, blijft de game immens populair; het sloot 2020 af met meer dan 85 miljoen spelers. En om dat te vieren heeft Activision een nieuwe ‘stat-tracking tool’ ingevoerd, waardoor je jouw stats van het afgelopen jaar overzichtelijk kan herbekijken. Je kan je eigen ‘Warzone Report’ eenvoudigweg bemachtigen door te reageren op het officiële Call of Duty Twitteraccount met je gamertag en de hashtag #WarzoneReport. Eenmaal gereageerd, zal je een overzichtelijke afbeelding toegestuurd krijgen waar al je stats van het afgelopen jaar op weergegeven staan. Vervolgens kan je deze ook simpelweg delen met al je vrienden.

Een voorbeeld van hoe zo’n ‘Warzone Report’ er precies uitziet.

Belangrijk om te weten is dat je gegevens openbaar zullen worden gemaakt, in het geval dat een probleem zou vormen.

Activision heeft eveneens een verjaardags-blogpost uitgebracht, waarin het een uitgebreid overzicht geeft van de belangrijkste gebeurtenissen en momenten van het eerste jaar Warzone:

“From its launch to what’s happening so far in Season Two, we thank you, the community, for joining us for the past year of Warzone.”

Tot slot liet Activision nog weten dat het heel gretig is om meer details vrij te geven over wat er te gebeuren staat in Warzone. Al deelden ze wel mee dat het waarschijnlijk beter is om dit voor jezelf te ondervinden.

Of dit een hint vormt naar het gerucht over een mogelijk ‘nuke event‘ valt af te wachten. Normaal weten we meer in de loop van maart of begin april. Maar voorlopig blijft het eveneens koffiedik kijken.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.

%d bloggers liken dit: