fbpx

FUT onder vuur nadat blijkt dat EA-werknemers stiekem zeldzame kaarten verkopen tegen een hoge prijs

FIFA Ultimate Team is niet alleen EA’s spreekwoordelijke melkkoe maar ook een van de populairste spelmodi in de FIFA-serie. De spelmodus kwam bovendien reeds een aantal keer onder vuur te liggen nadat de kansspelcommissie er zich ging mee moeien, met als gevolg dat EA geen packs (loot boxes) meer mag verkopen omdat je niet op voorhand weet wat je koopt.

Maar daar heeft een gewiekste EA-werknemer blijkbaar zelf een oplossing op gevonden: hij zou namelijk volgens bepaalde beschuldigingen zelf zeldzame kaarten verkopen tegen woekerprijzen. En daar kunnen ze ook bij EA niet mee lachen…

EA onderzoekt dan ook beschuldigingen afkomstig uit de community waaruit zou blijken dat sommige werknemers zeldzame FIFA 21 Ultimate Team-kaarten voor harde cash verkopen. EA wil zijn melkkoe graag in leven houden, zeker als je weet dat het bedrijf maar liefst $ 1,49 miljard aan netto-inkomsten genereerde uit de Ultimate Team-modus voor het fiscale jaar 2020.

Volgens beschuldigingen die online opdoken, hebben werknemers de meest begeerde kaarten rechtstreeks aan spelers verkocht voor bedragen tussen de van 750 euro tot maar liefst 2000 euro per kaart.

Zo werden via een WhatsApp-bericht bijvoorbeeld drie Prime Icon Moments-kaarten aangeboden voor 1700 euro. Voor de niet-kenners: Icon-kaarten behoren tot de meest gewilde kaarten in FIFA Ultimate Team. Ze bevatten legendarische spelers waaronder de Braziliaanse Ronaldo, Pele, Ronaldinho, Zinedine Zidane en Ruud Gullit, en zijn bijna onmogelijk te verkrijgen via de controversiële loot boxes van de modus.

Nu #EAGate trending is op Twitter, willen zowel de FUT-spelers als EA zelf natuurlijk maar al te graag de waarheid achterhalen. Bij EA zijn ze alvast gestart met een diepgaand onderzoek.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d