fbpx

NBA-speler Meyers Leonard geschorst na antisemitische uitspraak tijdens Call of Duty-match

NBA-speler Meyers Leonard is tijdelijk geschorst door een antisemitische uitspraak tijdens een spelletje Call of Duty. De NBA onderzoekt momenteel het incident.

We zeggen allemaal wel eens dingen tijdens het gamen waar we vroeg of laat spijt van krijgen. Maar ook op dat vlak zijn er grenzen waar je niet zomaar over kan. Dat weet NBA-speler Meyers Leonard, die bij titelfavoriet Miami Heat speelt, intussen als geen ander. Maandag floepte hij een antisemitische vervloeking uit terwijl hij Call of Duty: Warzone streamde op Twitch. Het gevolg: geschorst door eigen team en intussen al twee sponsors kwijt.

Meyers Leonard speelt niet alleen bij één van de Amerikaanse topclubs in het basketbal, hij heeft ook nauwe banden met FaZe Clan, een professioneel esports team. Het mag dan ook geen wonder zijn dat hij ook geregeld op Twitch opduikt.

Tijdens een stream op maandag ligt Leonard onder vuur door een sniper. Daar blijkt hij geen fan van te zijn, aangezien hij z’n belager uitscheldt voor ‘kike bitch’. Een antisemitische uitspraak.

Het resultaat is alvast dat z’n eigen team hem intussen geschorst heeft voor onbepaalde duur. Ook verliest hij de steun van twee persoonlijke sponsors: Origin PC en SCUF, beide onderdeel van Corsair.

Leonard heeft zich intussen verontschuldigd en beweert dat hij niet wist wat de term net betekende.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat Leonard onder vuur komt voor racisme. Vorig jaar kwam hij nog in het vizier omdat hij als enige speler in z’n team niet knielde uit respect voor de Black Lives Matter-beweging. Wel hield hij toen een hand op het hart.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: